Musorujsag
Élő Eredmények

Webber szerint az új főnök a megfelelő ember a McLaren számára

Webber szerint az új főnök a megfelelő ember a McLaren számára

Motorsport
A szakemberrel több ízben is együtt dolgozó Mark Webber úgy érzi, a McLarenhez csatlakozó Andreas Seidl a legmegfelelőbb ember a szebb napokat is megélt istálló élére. Hiába azonban a nagy igazolás, a csapatnak az ausztrál szerint is időre lesz szüksége…

Webber először a Williamsnél dolgozott a neves szakemberrel, aki abban az időszakban a BMW alkalmazásában állt, majd a WEC-ben, a Porsche LMP1-es alakulatánál volt ismét szerencséje hozzá. Az ausztrál tehát jól ismeri Seidlt, aki idéntől a McLaren F1-es csapatát vezeti majd, a tulajdonosok reményei szerint vissza a helyes irányba.

A kilencszeres F1-es futamgyőztes szerint a wokingiak megtalálták a lehető legjobb szakembert csapatuk élére, aki nemcsak kellően tapasztalt, hanem kivételes képességekkel is rendelkezik: a Porsche csapatánál például érzése szerint kulcsszerepe volt a sikerekben.

Mark Webber Fotó: xpbimages.com Mark Webber Fotó: xpbimages.com

„Ha van ember ehhez a munkához…” – kezdte az ausztrál. „Andreas nagyon jó lesz. Igazi munkamániás. Nagyon, de nagyon otthon van a technikai dolgokban és remekül kijön az emberekkel. Ő az egyik legjobb, akivel valaha együtt dolgoztam. 2005 óta ismerjük egymást. Akkor motormérnök volt a BMW-nél. Most nagyon izgatott a McLaren miatt. Jól tudja, hogy sok munka vár ott rá. Magát a Forma–1-et már ismeri a BMW-Saubernél töltött évekből” – folytatta.

„A Porsche sikereihez nagyban hozzájárult. Persze nemcsak neki köszönhettük ezeket, hanem az egész csapatnak, de hatalmas segítség volt. Mindig vissza akart térni az F1-be, és nem hiszem, hogy csak a McLaren kereste. Én úgy gondolom, ő most hatalmas lehetőségnek tartja azt, hogy a személye jelenthet majd némi különbséget egy csapatnál” – magyarázta.

Webber végül kiemelte, hiába Seidl rutinja és képességei, a McLarennek időre lesz szüksége, és ha sikeresebb akar lenni, mindenképp nagyobb figyelmet kell majd fordítania az F1-re. „Ron (Dennis) elkövetett néhány hibát akkor, amikor még a csúcson voltak. Amikor minden harmonikus volt, rendben volt az üzleti modell és csak meg kellett szerezniük a versenyzőket. Aztán közúti autókat akartak készíteni. Amikor elkezdték, csak néztek, hogy mit keresnek ott? Aztán jött egy kis IndyCar és egy kis minden… a sikeres F1-es csapatok egy dologra figyelnek, és jól toboroznak” – fogalmazott.

Andreas Seidl (Fotó: XPB) Andreas Seidl (Fotó: XPB)
Borítókép: Andreas Seidl (Fotó: McLaren)

További tartalmak