Bekékült az új Williams!

Új főszponzorát és autója megújult festését is bemutatta a Williams csapata, mely mostantól hivatalosan Rokit Williams Racing néven, fehér-kék-feketében folytatja!

Fotó: Williams2018 végén hátat fordított a Williamsnek a csapatot 2014 óta főszponzorként támogató Martini. Miután ezen évek során az italgyártó határozta meg az autójuk festését, a változás ezen a fronton eleve garantált volt. A Williams aztán a múlt héten közölte, hogy új főszponzort talált, akit a megújult fényezéssel egy időben fog bemutatni.


Hétfő délután kiderült, a brit székhelyű ROKiT telekommunikációs cég az új partner, mely ezentúl a csapat nevében (Rokit Williams Racing), valamint az autó festésében is megjelenik. A versenygép továbbra is fehér alapszínt visel, oldala a tavalyihoz hasonlóan fekete árnyalatot kapott, az orr szélei, az oldaldobozok és a motorborítás felső sávja pedig világos kék színnel lett lefújva, míg a közöttük lévő fehér sávban a ROKiT logóját helyezték el.


A csapat az új modelljét egyelőre nem mutatta be, az csak a barcelonai teszt első napjának reggelén lesz látható, a festés a tavaly négykerekűn debütált.
A ROKiT-et a csapat egy új telekommunikációs cégként jellemezte, mely technológia, teljesítmény és tervezés terén is prémium minőségű okostelefonokat kínál megfizethető áron, valamint innovatív wifi-hálózatokat kínál "a világ jobbá tételéért", headseteket és egyéb technikai eszközöket, többek között egy innovatív, szemüveg nélküli 3D-technológiát is gyárt.


Claire Williams helyettes csapatfőnök „2019-re és az utánra vonatkozó” szerződést emlegetett, vagyis megállapodásuk konkrét időtartama egyelőre nem ismert. „Hasonló értékeket és célokat vallunk a ROKiT-tel, az innováció és a technológia áll mindennek a középpontjában, amit csinálnunk, és a legjobbra törekszünk. Ez tökéletes alap egy új partnerség megkezdéséhez” – nyilatkozta.
A Williams új partnere (Fotó: Williams) A Williams új partnere (Fotó: Williams)


„A ROKiT egy izgalmas útra lépett a telekommunikáció világában, ugyanúgy, ahogy a Williams is a jövő sikeres csapatát építi. Az utunk keresztezte egymást, és ez mindkettőnket csak erősebbé fog tenni, így már alig várom, hogy belevágjunk a kapcsolatba.”


A ROKiT-nak nem a mostani megállapodás az egyetlen kapcsolata az F1-gyel és a Williamsszel. A cég egyik alapítója, Jonathan Kendrick korábban a Goodyear F1-es gumimérnöke volt, és többek között Alan Jones Williamsén is dolgozott 1978-ban.


Képgaléria:

A Williams új festése (Fotó: Williams)