Carey már várja Mick Schumacher debütálását

A Forma–1 ügyvezetője, Chase Carey örülne, ha a Schumacher név visszatérne a királykategóriába az idén már az F2-ben versenyző Mick Schumacher révén. Az amerikai üzletember Lewis Hamiltonról is beszélt: a címvédőt minden idők egyik legjobb pilótájának tartja!

Mick Schumacher (Fotó: F3)

Schumacher az utóbbi időben több határozott lépést is tett a királykategóriás szereplés irányába: tavaly erős hajrájának köszönhetően megnyerte az F3-as bajnokságot, az idei szezonnak pedig a Ferrari versenyzőakadémiájának a tagjaként vág majd neki. A Forma–2-ben való erős szereplés esetén tehát nem lenne meglepő, ha hamarosan bekerülne a legjobbak közé.


Azért, hogy ez a pillanat elérkezzen, már most sok rajongó drukkol, Schumacher debütálásának pedig rajta kívül az F1 ügyvezetője, Chase Carey is örülne. Az amerikai szerint a német tehetség érkezése egészen egyszerűen nagyszerű volna a sportág számára.
Chase Carey (Fotó: XPB) Chase Carey (Fotó: XPB)„Tudom, hogy Michael Schumacher egy hős ebben a sportban. Senkihez sem hasonlítható” – kezdte Carey. „Csodálatos, hogy a fia a Forma–2-ben fog versenyezni. A legjobbakat kívánjuk neki. Azt előre senki sem garantálhatja, hogy sikeres lesz, de szerintem ez egy nagyszerű dolog. Igyekeztünk láthatóbbá tenni az F2-öt és az F3-at” – tette hozzá.


„Úgy gondolom, ez segíteni fog abban, hogy még jobban értékelhessük majd a történetek egészét. Mindig a Forma–1 lesz a csúcs, de szeretnénk, ha a jövő csillagai kicsivel nagyobb figyelmet kapnának. Mick sztorija csodálatos, és izgalmas, hogy már idén ott lesz a pályákon” – magyarázta.


Carey a Schumacher csúcsait ostromló Lewis Hamiltonról is kifejtette véleményét, kinek tavalyi szezonját elképesztőnek tartja, őt magát pedig az egyik legjobbnak. „Csodálatra méltó, amit elért. Ő az F1 történetének egyik legnagyobb versenyzője. A tavalyi szezonja rendkívül különleges volt. Az ember ilyenkor mindig csodálhatja a kivételes tehetséget, és a rekordok halmozását. Az egyik részem mindig azt akarja, hogy az esélytelenebbek nyerjenek, de másrészt, a sport a hősökről szól, és ma nincs nagyobb hős Lewis Hamiltonnál” – fogalmazott.
Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)