Williams: Senki sem akarja újraélni 2018-at

Nagyon nehéz időszakon ment át a Williams, a téli időszakban viszont senki sem hagyta el az istállót, ami a helyettes csapatvezető szerint mindent elmond arról, kollégái mennyire elszántan dolgoznak magáért az alakulatért és annak sikereiért.

A Williams új festése (Fotó: Williams)

A Williams versenyzői tavaly mindössze hét pontot gyűjtöttek, a csapat pedig utolsóként zárta a konstruktőri bajnokságot, miközben több szakember is távozott tőlük, és két komoly támogató is faképnél hagyta őket. Helyzetük tehát nem túl rózsás, ám a nehézségek közepette is megcsillant néhány reménysugár.


A mérnökök többször elmondták, sikerült azonosítani a hibákat, melyek miatt autójuk a vártnál gyengébben teljesített, 2019-es festésük bemutatóján ma új névadó szponzort ismertettek, Claire Williams pedig kijelentette, a nehézségek ellenére hónapok óta senki sem hagyta el őket.
A Williams új partnere (Fotó: Williams) A Williams új partnere (Fotó: Williams)


„A tavalyi év nagyon kemény volt a csapatunk számára” – nyilatkozta Williams a 2019-es festés és az új főszponzor bemutatását követően. „Minden csapat számára fájdalmas lenne, aki ilyen helyzetbe kerül. Ám senki sem távozott tőlünk a téli időszakban, és ez nagyon sokat elmond arról, hogy milyen erős a Williams, mint csapat. Senki sem akarja újra átélni 2018-at. A célunk éppen ezért csak az lehet, hogy idén előrelépjünk” – tette hozzá a helyettes csapatvezető.


Williams persze jól tudja, keményen kell dolgozniuk, ha el szeretnének mozdulni jelenlegi pozíciójukból, és azt is, hogy ehhez időre lesz szükségük, de úgy érzi, minden adott ahhoz, hogy elérjék céljukat: a mérnökök motiváltak, akárcsak az új versenyzőpáros (az F1-ben idén debütáló, ígéretes tehetség, George Russel, és a visszatérő Robert Kubica).


„Egy csapat nem fog visszaesni a 10. helyre, ha nincsenek gyenge pontjai” – ismerte el a szakember őszintén. „Keményen dolgozunk, hogy ezeket kijavítsuk, de hosszú út áll előttünk. Paddy (Lowe) mindent megtett, hogy a megfelelő embereket a megfelelő pozícióba helyezze. Biztosra veszem, hogy minden szükséges eszközünk megvan ahhoz, hogy visszataláljunk a helyes útra. De csak Ausztráliában derül majd ki, hol is állunk pontosan” – zárta gondolatát.
Robert Kubica és George Russell (Fotó: Williams) Robert Kubica és George Russell (Fotó: Williams)