Musorujsag
Élő Eredmények

Májusban áll munkába az új McLaren-főnök

Májusban áll munkába az új McLaren-főnök

F1i
Május elsején áll munkába a McLarennél a csapat által frissen leigazolt egykori Porsche-főnök, Andreas Seidl, aki hivatalosan az ügyvezetői feladatkört fogja betölteni az újraszerveződő alakulatnál.

Az elmúlt években látott gyenge szereplés hatására komoly szerkezeti átalakítás vette kezdetét a McLarennél: tavaly több rutinos szakember is távozott (távozniuk kellett?), és az alakulatot vezető Éric Boulliertől is búcsút vettek; az ő helyét Gil de Ferraran vette át.

Hamarosan a mérnöki fronton is új szakemberek érkezéséről adtak hírt: először bejelentették, hogy a Toro Rosso elismert technikai igazgatója, James Key csatlakozik hozzájuk (hosszas egyeztetések után elérték, hogy a brit még 2019-ben munkába állhasson), majd arról adtak hírt, hogy sikerült megszerezniük a Porsche LMP1-es csapatát sikerre vezető Andreas Seidlt.

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown most azt is elárulta, mikor állhat munkába az elismert német szakember. „Örülünk, hogy Andreas már május elsején csatlakozik hozzánk. Az érkezése lehetővé teszi, hogy folytassuk a felzárkózási tervet, és új lendületet is ad nekünk. Már várjuk őt” – mondta.

Seidl számára az F1 világa sem lesz ismeretlen, 2000 és 2006 között ugyanis a BMW motorsportrészlegén dolgozott (a németek ekkor érdekeltek voltak a királykategóriában), majd 2009-ig a Sauber-BMW alkalmazásában állt. Ezt követően került a Porsche alkalmazásába. A vele több ízben is együtt dolgozó Mark Webber szerint nála jobb embert a McLaren nem is találhatott volna.

Borítókép: Andreas Seidl (Fotó: McLaren)

További tartalmak