Musorujsag
Élő Eredmények

Agresszíven vöröslik az új Red Bull-Honda!

Agresszíven vöröslik az új Red Bull-Honda!

Red Bull
A Mercedes után a Red Bull is megmutatta idei autóját, mely a megszokottól eltérő kontrasztos festésben pompázik.

Miközben az előzetes várakozások alapján a Mercedestől számítottunk a korábbitól eltérő új dizájnra, a Red Bull lepett meg mindenkit egy szokatlan külsejű autóval. Az RB15-ösről közzétett első fotókon a négykerekű egymással kontrasztot alkotó sötétkék és piros színekben pompázik. A motorborításon egyelőre nem látható a dühödt bika logója, sem a szokványos sárga minta az orron és a felső légbeömlőn, helyette a japán zászlót idéző vörös kört fedezhetjük fel a versenyző mögött, az orron pedig a Honda-logóból ismert szárnymotívumot.

A vad dizájnt a csapat elmondása szerint azért nem érdemes túlságosan megszoknunk, mint írták, egyszeri festésről van szó, mellyel a Honda érkezésével kezdődő új korszakukat kívánták indítani. A szemet megzavaró külső emellett nem rossz módszer az egyes részletek elfedésére sem.

Az RB15-ös a csapat fennállásának 15. versenyautója, ám az első, melyet a Honda erőforrása hajt. A japánok érkezését már szinte megváltásként várták az elmúlt években a Renault-val egyről a kettőre jutni képtelen osztrákok, reményeik szerint új partnerük nagy ütemű fejlődése versenyképesebbé teszi őket az előző szezonokban látottnál. A Red Bull számára a mostani az első alkalom a hibridkorszakban, hogy egy motorgyártó teljes gyári támogatását élvezheti, együttműködésüket pedig csak még tovább erősíti, hogy B-csapatuk, a Toro Rosso is a Hondával versenyez tovább.

További újdonság Milton Keynesben, hogy a távozó Daniel Ricciardót a mindössze második teljes F1-es szezonjára készülő Pierre Gasly váltotta. A fiatal franciának nem lesz könnyű feladata, hiszen az egyre érettebbé és gyorsabbá váló Max Verstappen ellen kell helyt állnia, aki ráadásul előnyből indul azzal, hogy már a negyedik szezonját kezdi a csapattal. Míg Gaslytól gyors tanulást várnak felettesei, kollégáját már arra is felkészültnek tartják, hogy megküzdjön a bajnoki címért Lewis Hamiltonnal és Sebastian Vettellel.

A Red Bull RB15-ös (Fotó: Red Bull) A Red Bull RB15-ös (Fotó: Red Bull)

Az új autó tervezéséből ismét aktívan kivette a részét a tervezőzseniként emlegetett Adrian Newey, akit az elmúlt évek után az izgalmas kihívást jelentő szabályok és a Honda-kapcsolat hozott vissza az F1-be. A most bemutatott modell rokonságot mutat a 2018-ban futamokat nyerő elődjével, természetesen az új szabályokhoz igazított szárnymegoldásokkal kiegészülve. Az oldaldobozok és az az előtt helyezkedő légterelő elemek máris izgalmasnak ígérkeznek. A kocsitest oldalt a tavalyi változat továbbfejlesztése, ám jobban alávágták, karcsúbbá, agresszívebbé vált, míg hátrébb a hátsó felfüggesztés bekötési pontjainál extrémsoványra szabták az autót, melynek a Honda-erőforrás miatt újra kellett gondolni a belső elrendezését is.

A Red Bull a Mercedeshez hasonlóan Silverstone-ban tölti a szerdai napját, ahol egy másik vonalvezetésen (és a régi boxépületet használva) ejtik meg az új autó bejáratását. Az első köröket Max Verstappen már teljesítette is az új Honda-motorral, mely a 2018-as alapokra épült, és amellyel a japán gyártó célja, hogy teljesítményben már Ausztráliában lehagyja a Renault-t.

A bejáratás előkészületeiről készült fotókon jól látható, hogy Max Verstappen a megszokott külsejű Red Bull-overallt viseli, ami előrevetíti, hogy a csapat a folytatásban visszatér a korábbról ismert arculatához.

Képgaléria:

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Christian Horner, Max Verstappen és Pierre Gasly (Fotó: Red Bull)
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2019/02/AP-1YE5KUN211W11_news-1024x682.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: A Red Bull RB15-ös (Fotó: Red Bull)

További tartalmak