Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: Hamilton és a Mercedes „első randija” a fedélzeti kameráról

Videó: Hamilton és a Mercedes „első randija” a fedélzeti kameráról

Mercedes, Sky Sports
Eddigi egyik legjobb első napjának minősítette Lewis Hamilton a W10 bejáratását – az „első randijukról” a Mercedes fedélzeti kamerás felvételt is közölt.

Szerdán járatta be 2019-es autóját a Mercedes. A silverstone-i pálya egy majd’ 3 kilométeres szakaszát használták, melyen két versenyzőjük összesen 32 kört teljesített, kihasználva az ilyenkor maximálisan elérhető 100 kilométert. A W10-est délelőtt Valtteri Bottas vitte először pályára, majd délután Lewis Hamilton is a gázba taposott.

A címvédő első menetéről a Mercedes már fedélzeti kamerás felvételeket is bemutatott, melyekből kiderül, Hamilton mennyire lelkesen tért vissza a volán mögé. „Ez elképesztő” – állapította meg pár kurjongatás és kacaj kíséretében.

Hangulata a nap végén is hasonlóan jó volt. „Ez egy nagyszerű első randi volt! Talán az egyik legjobb az eddigi sok évet tekintve” – értékelt az ötszörös világbajnok. „De ennél is lenyűgözőbb volt látni, ahogyan a múlt éjszaka összeállt az autó. Ezt mindig jó nézni. Aztán jött ez a nagyon simán alakuló nap. Nagyon sok ember dolgozott fáradhatatlanul azért, hogy létrejöjjön ez az autó, és nagyszerű volt, hogy ezek után kimentünk a tesztre, és végigcsináltuk a teljes programot és a filmezést.”

„Őrület, hiszen már régóta versenyzem, ez a hetedik szezonom a csapattal, de ma ugyanolyan izgatott voltam, mint amikor először ültem F1-es autóba. Ez furcsa, nem is számítana rá az ember” – csodálkozott Hamilton, aki a kérdésre, hozzásegíti-e őt az új „barátnő” a hatodik bajnoki címhez, elmondta: „Remélem, hogy így lesz! Legalábbis ezért dolgozunk! Én idén a bajnoki címért harcolok, nem a címvédésért! Ilyen hozzáállással indulok neki minden szezonnak.”

Valtteri Bottas, Toto Wolff és Lewis Hamilton az új Mercedes W10-essel (Fotó: Mercedes) Valtteri Bottas, Toto Wolff és Lewis Hamilton az új Mercedes W10-essel (Fotó: Mercedes)

A brit megjegyezte, bár minden simán alakult az első napon, azért reméli, hogy hamar fel tudják mérni a W10-es gyenge pontjait, hiányosságait is. „Nem voltak problémáink, és bízunk benne, hogy ha lesznek, azok a teszteken jönnek, nem a versenyeken. Szóval azt kívánom, hogy a jövő heti teszten legyenek problémáink. De bízom benne, hogy komolyak nem lesznek.”

Az új Ezüstnyilat ugyan ő avathatta föl, Valtteri Bottas kevésbé volt érzelgős az első próbaút után. „Nagyon klassz érzés, ha te vezethetsz legelőször egy Forma–1-es autót. Kiváltságosnak éreztem magam, és jó volt kicsit belekóstolni, milyen érzés. Ez csak egy bejáratás volt, nem egy igazi teszt, de minden egyből jól működött. Megállapítottuk, hogy bizonyos dolgokon még javítanunk kell a tesztekig, de találtunk pár pozitívumot is. A mérnökök elégedettek, mert nem voltak problémák. Jó érzés volt először megtapasztalni, milyen az autó” – összegzett a csapattal harmadik szezonját váró finn.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Új motor és jobb gumikezelés – ez változott a Mercedesen
Kiemelt figyelmet fordítottak a Mercedes mérnökei autójuk múlt évi hibáinak kijavítására. Figyelmük középpontjában a gumikezelés és a motor hatékonyabbá tétele állt. Szakembereik elmagyarázták, mi minden változott.
F1 Hírek