A Haas elkezdte autója bejáratását (videó)

Miközben a Ferrari leleplezte 2019-es autóját, a vörösök egyik partnercsapata, a Haas elkezdte saját versenygépének bejáratását a barcelonai pályán. Az első „lépésekről” már egy videót is közöltek az amerikaiak.

Péntek délelőtt a Ferrarira irányult a Forma–1-es sajtó figyelme, a vörösök ugyanis – a héten utolsóként – prezentálták új autójukat olaszországi főhadiszállásukon. Bár kétségtelen, hogy ez volt a nap fő eseménye a királykategória háza táján, azért Barcelonában is beindult az élet, a Haas ugyanis ma járatja be új autóját.


A gépet most először csodálhatjuk meg teljes valójában, annak leleplezésekor ugyanis csak az új festést ismertették (ez a 2018-as autó némileg átalakított verziójára került fel), 2019-es masinájukról pedig csak néhány számítógépes grafikát tettek közzé.


Barcelonában viszont már a 2019-es autót küldték pályára, melynek „első lépéseiről” egy videót is közöltek. Az arany-fekete gépet ennek tanúsága szerint először Romain Grosjean vitte pályára a filmes nap keretén belül (a csapat a szabályok értelmében 100 kilométert teljesíthet, és csak a Pirelli bemutató abroncsait használhatja).


A csapat egyébként nemrég tesztbeosztását is ismertette, melyből megtudhattuk, hogy az első héten a két állandó versenyző mellett a fejlesztőpilóta, Pietro Fittipaldi is pályára gurulhat, hogy segítse a számítógépes és a valós adatok összevetését.