Musorujsag
Élő Eredmények

Fittipaldi két nap is autóba ülhet

Fittipaldi két nap is autóba ülhet

Autosport
Két nap is autóba ülhet a Haas fejlesztőversenyzője, Pietro Fittipaldi a jövő héten kezdődő barcelonai tesztsorozaton. A csapat az adategyeztetés végett rendkívül fontosnak tartja a fiatal brazil szerepeltetését.

A korábbi kétszeres világbajnok, Emerson Fittipaldi unokája, Pietro tavaly csatlakozott a Haashoz, melynek idén első számú fejlesztőversenyzője lesz. A szerep „előkészítésének” részeként 2018 végén már részt vett az Abu-dzabi Nagydíjat követő gumiteszten, a jövő héten pedig ismét lehetőséget kap csapatától a barcelonai teszten.

A brazil két alkalommal is autóba ülhet majd, igaz, mindkét esetben „csak” fél napot kap majd csapatától: szerda délután és csütörtök délelőtt vezetheti a VF-19-est. Ami a csapattársakat illeti: hétfőn Romain Grosjean tesztel, kedden pedig Kevin Magnussen.

Kevin Magnussen, Pietro Fittipaldi és Romain Grosjean (Fotó: Haas) Kevin Magnussen, Pietro Fittipaldi és Romain Grosjean (Fotó: Haas)
Kevin Magnussen, Pietro Fittipaldi és Romain Grosjean (Fotó: Haas) Kevin Magnussen, Pietro Fittipaldi és Romain Grosjean (Fotó: Haas)

A „feles napok” közül a szerdai Grosjeané, csütörtökön pedig Magnussen osztozik majd az autón Fittipaldival, kinek szerepeltetése a csapatvezető szerint fontos része lesz a Haas felkészülésének. „Az, hogy autóba ülhet, kulcsfontosságú a szimulátoros munka szempontjából. Lehetőséget kell adnunk neki, hogy ellenőrizze, jól halad-e a szimulátoros program” – mondta Steiner.

Fittipaldi csak az első teszthéten ülhet autóba, a folytatásban már a két állandó versenyző osztozik majd a napokon (az első a dáné lesz, majd azt követően folyamatosan váltják egymást).

„Már nagyon várom a teszteket” – jelentette ki a fiatal brazil. „A tavalyi év végén kipróbálhattam a 2018-as autót, és most a 2019-essel is mehetek. Szorosan együtt fogok működni a csapattal, hogy a lehető leggyorsabban fejlesszük az autót a szezonnyitó előtt. Biztos vagyok benne, hogy a csapat rengeteg elemet le akar ellenőrizni. Látni akarjuk, mennyire megbízható a gép, szóval arra törekszünk majd, hogy minél többet pályán lehessünk. Versenyzőként szeretnék gyors lenni, de a csapatnak is jó visszajelzésekkel kell szolgálnom. Ez döntő fontosságú lesz a fejlesztések szempontjából” – folytatta.   

Pietro Fittipaldi (Fotó: XPB) Pietro Fittipaldi (Fotó: XPB)
Borítókép: Pietro Fittipaldi (Fotó: XPB)

További tartalmak