Barcelona: következik az „új fiúk” napja!

Három újonc és három csapatváltó ifjú tehetség mutatkozik be a keddi barcelonai második tesztnapon.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

Sebastian Vettel és a Ferrari erőteljes kezdésével indult a téli tesztidőszak. Kedden a csapatok folytatják a legjobb időeredménye ostromlását, de mindenekelőtt az új autójukkal és a gumikkal való ismerkedést. Tíz helyett ezúttal is csak kilenc istálló dolgozik a barcelonai pályán, mivel a Williams új gépe továbbra sem menetkész, az még mindig az angliai gyárukban található.


Csak két csapatnál nem történik változás a második napon: a Mercedes és a Renault valamennyi napját felezi két versenyzője között, így előbbi gárdánál délelőtt Lewis Hamilton, délután Valtteri Bottas dolgozik, utóbbinál pedig Daniel Ricciardo kezd és Nico Hülkenberg fejezi be a munkát.


A Ferrarinál és a Red Bullnál is ma mutatkozik be az istálló új ifjú tehetsége, Charles Leclerc, illetve Pierre Gasly. Mellettük egy másik fiatal csapatváltó, Lance Stroll is kedden teljesíti első kilométereit új csapatával, a Racing Pointtal.


De három újoncot is láthatunk ma körözni: Lando Norris a McLarent, Antonio Giovinazzi az Alfa Romeót, Alexander Albon pedig a Toro Rossót vezeti. A thaiföldi versenyzőnek a mostani lesz az első hivatalos királykategóriás tesztnapja, eddig mindössze a múlt heti filmes bejáratásukon vezetett F1-es autót.


A Mercedesen és a Renault-n kívül egyedül a Haas mondhatja el, hogy már jól ismert versenyzővel dolgozik: Kevin Magnussen a feketére festett Haasszal teljesíti első tesztköreit.


A gyakorlás a mai napon is reggel 9 órától este 18 óráig tart, 13 órától egy egyórás ebédszünettel megszakítva. A nap eseményeit az F1 TV előfizetői továbbra is élőben követhetik.


A keddi tesztnap résztvevői:


Mercedes: Lewis Hamilton (délelőtt), Valtteri Bottas (délután)


Ferrari: Charles Leclerc


Red Bull: Pierre Gasly


Renault: Daniel Ricciardo (délelőtt), Nico Hülkenberg (délután)


Haas: Kevin Magnussen


McLaren: Lando Norris


Racing Point: Lance Stroll


Alfa Romeo: Antonio Giovinazzi


Toro Rosso: Alexander Albon


Williams: nem indul