Musorujsag
Élő Eredmények

Teljessé válik az F1-es mezőny: a 3. napra megérkezett a Williams!

Teljessé válik az F1-es mezőny: a 3. napra megérkezett a Williams!

Boxutca
Túl vagyunk az első idei F1-es teszthét felén, a mezőny viszont csak a szerdai harmadik napon válik teljessé: érkezik végre a Williams!

Az új autókhoz hasonlóan az idő is gyorsan száguld Barcelonában, ahol már a harmadik tesztnapnak vág neki a mezőny – immáron a teljes. A Williams autója késése miatt kénytelen volt lemondani a hétfői és keddi gyakorlásról, ám ha minden jól megy, szerdán végre sor kerül az FW42-es debütálására.

Az új autót kedd este pakolták repülőre, és hajnali 4 órakor meg is érkezett a teszt helyszínére. Miután összeszerelniük a garázsban kell, esély sincs arra, hogy már a reggeli rajt idején pályára küldjék. A csapat megerősítette, legkorábban a 14 órakor véget érő ebédszünet után, vagyis csak az utolsó négy órában fognak körözni. Ez újabb fél nap veszteséget jelent.

Az új kék-fehér autót elsőként várhatóan a 8 év után visszatérő Robert Kubica fogja vezetni – kitartó szurkolóinak megérte két napon át várakozni érkezésére a lelátón. A csapat pontos programja egyelőre nem tisztázott, fejlesztő versenyzőjük, Nicholas Latifi az előzetes tervekkel szemben nem kap lehetőséget ezen a héten, a kérdés az, George Russellnek mennyi idő jut.

Robert Kubica szurkolói Barcelonában (Fotó: XPB) Robert Kubica szurkolói Barcelonában (Fotó: XPB)

Ami a többieket illeti, nagyjából megismétlődik a hétfői nap, újra autóba ül a hét eddigi legjobb körét jegyző Sebastian Vettel, visszatér Max Verstappen, Carlos Sainz, Sergio Pérez, Kimi Räikkönen és Danyiil Kvjat is, míg a Mercedes és a Renault továbbra is mindkét versenyzőjét beveti.

Változás csak a Haasnál lesz, ahol Pietro Fittipaldi kap szerepet. A híres brazil versenyződinasztia újabb F1-es tagja már kedden ízelítőt kapott abból, milyen az új Haas VF-19-es, mivel az utolsó négy órára autóba ültették a fejtámaszával bajlódó, s emiatt fájdalmakra panaszkodó Kevin Megnussen helyett. Mindössze 13 kört teljesített, ám Günther Steiner szerint a fő céljuk a mai gyakorlás előkészítése volt. Szavaiból az derült ki, hogy az előzetesen közölt terveikkel ellentétben Fittipaldi kezdi a napot.

A tesztnap ezúttal is 9 órakor rajtol és 18 óráig tart, 13 órától hivatalos egyórás ebédszünettel. Eseményei az F1 TV Pro előfizetők számára élőben követhetők.

A szerdai tesztnap résztvevői:

Mercedes: Valtteri Bottas (délelőtt), Lewis Hamilton (délután)

Ferrari: Sebastian Vettel

Red Bull: Max Verstappen

Renault: Nico Hülkenberg (délelőtt), Daniel Ricciardo (délután)

Haas: Pietro Fittipaldi (délelőtt), Romain Grosjean (délután)

McLaren: Carlos Sainz

Racing Point: Sergio Pérez

Alfa Romeo: Kimi Räikkönen

Toro Rosso: Danyiil Kvjat

Williams: Robert Kubica

Borítókép: Robert Kubica, George Russell és a tartalékversenyző Nicolas Latifi mögött ugyan már ott a megújult Williams, az még nem menetre kész (Fotó: Williams)

További tartalmak