Musorujsag
Élő Eredmények

Három csapat is pályára gurul Barcelonában

Három csapat is pályára gurul Barcelonában

Motorsport
A Williams lehetőséget kapott arra, hogy egy különleges filmes nap keretén belül folytassa az ismerkedést 2019-es autójával, ami a tervezettnél két és fél nappal később gurult pályára. A csapat ma egy filmes nap – amin két rivális is részt vesz – keretén belül futtathatja a gépet.

Miután kiderült, hogy az FW42-es debütálása csúszni fog, a Williams először bejáratását mondta le, majd két tesztnapot is föl kellett adnia. Noha szerdán már Barcelonába ért a gép, másfél nap alatt pedig a versenyzőknek sikerült 88 kört megtenni azzal, a csapat így is komoly lemaradásban van ellenfeleivel szemben.

Az elveszített tesztkilométerek egy részét ma egy forgatási nap keretén belül pótolhatják, igaz, ezen több szabályt is be kell tartaniuk, melyek miatt nem végezhetnek olyan teljes értékű munkát, mint egy tesztnapon, pár fontosabb ellenőrzést azonban elvégezhetnek a második teszthét előtt.

Lando Norris (Fotó: XPB) Lando Norris (Fotó: XPB)

Az ő esetükben pedig ez is fontos, hiszen már az elmúlt két napon is egyik fontos céljuk az volt, hogy mindent biztosítsanak a folytatásra, a jövő héten ugyanis rengeteg pótolnivalójuk lesz. Érdekesség, hogy mai filmes napjukat mag a Forma–1 szervezi, és azon két másik olyan csapat (a McLaren és a Racing Point) is részt vesz, ami hozzájuk hasonlóan nem járatta be autóját a tesztek előtt.

Mióta az úgynevezett forgatási napokat engedélyezik, és a csapatok előszeretettel ki is használják őket (egy évben kétszer élhetnek ezzel a lehetőséggel) ez lesz az első alkalom, hogy három csapat is ugyanott, ugyanazon a napon gurul pályára ennek keretén belül.

A Liberty Media egyébként további segítséget is felajánlott a résztvevőknek: mivel a héten először közvetítették élőben a teszteket (az F1 fizetős televíziós szolgáltatásán keresztül), a Williams, a McLaren és a Racing Point az ehhez használt technológiát is igénybe veheti saját anyagainak elkészítéséhez.

Lance Stroll (Fotó: XPB) Lance Stroll (Fotó: XPB)
Borítókép: Robert Kubica (Fotó: XPB)

További tartalmak