A Toro Rosso is profitál Kvjat ferraris tapasztalataiból

A Toro Rosso technikai igazgatóját, Jody Eggintont már most meggyőzte az egyéves kihagyás után visszatérő Danyiil Kvjat, aki elmondása szerint rendkívül motiváltan dolgozott, visszajelzései pedig lenyűgözték a csapatot. Ferraris tapasztalatai pedig fontosak lesznek számukra…

Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)

Többeket meglepett, amikor a Toro Rosso bejelentette, Kvjat 2019-ben visszatérhet a csapathoz, azt követően, hogy másfél éve a szezon közben menesztették őt, a Red Bull pedig 2016-ban egyszer már lefokozta a gyenge évkezdés után. A bikások azonban bíznak az oroszban, akit mindig is nagy tehetségnek tartottak, aki nyers sebességét eddig nem tudta kamatoztatni.


Az egyéves kihagyás azonban főnökei szerint jót tett neki, a Ferrarinál pedig fontos tapasztalatokat szerzett szimulátoros versenyzőként, amiből nemcsak ő profitál majd, hanem a Toro Rosso is. „Egy versenyző mindig új tapasztalatokkal, új nézőpontokkal tér vissza” – kezdte Jody Egginton.
Danyiil Kvjat (Fotó: XPB) Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)


„Danyiil esetében elmondható, hogy tavaly volt ideje elgondolkodni bizonyos dolgokon. Most elképesztően motivált, és nagyon jó munkát végez. Nagyon sok időt töltött a Ferrari szimulátorában, ami a csapatunk számára is hasznos. A visszajelzései nagyon értékesek, hiszen vannak tapasztalatai a csapattal a korábbi időkből, és ehhez tudunk viszonyítani. Jó, hogy már rendelkezik ilyen rutinnal, így ugyanis pontosabb visszajelzéseket tud adni” – magyarázta.


Kiemelte, Kvjat a csapat újoncának, Alexander Albonnak a beilleszkedését is segíti, hiszen az istálló tapasztaltabb pilótájaként utat tud mutatni a thaiföldinek. „Hatalmas segítség a csapatunk számára. Nagyon jól együtt tud dolgozni Alexanderrel is” – fogalmazott.


Kvjattal a csapatvezető, Franz Tost is elégedett. „Midannyian tudtuk, hogy nagyon jó versenyző. Ezt akkor láthattuk már, amikor először nálunk volt. Aztán a Red Bullhoz került, ami szerintem egy kicsit túl hamar történt. Visszatért hozzánk, de nehézségei voltak az autóval, és mi sem voltunk versenyképesek. A Ferrari szimulátorában dolgozott egy évet, és esélyt kapott, hogy érettebb versenyzővé váljon. Érettebb is lett, és higgadtabb is. Ha az autó jó lesz, ő is jó lesz” – mondta.
Danyiil Kvjat (Fotó: XPB) Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)