Musorujsag
Élő Eredmények

Räikkönennek már nincsenek kétségei

Räikkönennek már nincsenek kétségei

Autosport
Nagyon gyorsan alkalmazkodott új csapatához, az Alfa Romeóhoz a Ferraritól tavaly távozó Kimi Räikkönen, akinek így szinte azonnal eltűnt minden kétsége, ami korábban a váltással kapcsolatban merült föl.

Az Alfa Romeo biztatóan kezdte a tesztszezont: Barcelonában a tempójuk is jónak tűnt (egyes szakértők szerint jelenleg ők állhatnak a középmezőny élén), és a megbízhatósággal sem voltak komoly gondjaik. Räikkönen elmondta, a pályán kívül is minden zökkenőmentes volt, tehát neki már nincsenek kétségei afelől, hogy renden lesznek új csapatával.

„Ez egy másik csapat, de nem hinném, hogy jobb, vagy rosszabb (mint az előző)” – kezdte a 2007-es bajnok, amikor arról kérdezték, jobban érzi-e magát az Alfa Romeónál, mint az előző években a Ferrarinál. „Egy ideje együtt dolgozunk már, és minden rendben megy.”

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB) Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

„Minden a megszokottak szerint alakul. Amikor vezetem az autót, nem érzek különösebb eltéréseket. Ha az ember csapatot vált, mindig vannak kétségei. Nem egyszerű, hogy a váltás után minden rögtön neked megfelelően alakuljon. De ez most egy nagyon könnyű átmenet volt. Nagyszerű emberek dolgoznak itt. A csapat nem olyan, mint az előző volt, de nagyszerű emberek alkotják, és minden nagyon simán ment” – magyarázta.

Bár az első teszthét pozitív volt, Räikkönen nem mer jóslatokba bocsátkozni, sőt egyelőre célokat sem fogalmazott meg a szezonra nézve. Ami az előttünk álló teszthetet illeti, elmondta, az Alfa Romeo fő célja az lesz, hogy rendezze a különféle beállításokat, éppen ezért ő maga nagyon zsúfolt két napra számít a volán mögött.

„Amíg mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb munkát végezzük, addig nincs kétségem afelől, hogy jönni fog az eredmény” – mondta. „Azt, hogy milyen lesz ez az eredmény, azt most még lehetetlen megjósolni. Ahhoz, hogy lássuk, mennyire végeztünk jó munkát, egyezni kell majd a pályán tapasztaltaknak az elvárásainkkal. Hogy hová juthatunk majd, arról fogalmam sincs. Még a tesztek után sem tudja senki, pontosan hol állunk” – tette hozzá.

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB) Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)
Borítókép: Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak