Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly a gumifalban – újabb baleset Barcelonában

Gasly a gumifalban – újabb baleset Barcelonában

Boxutca
A csütörtöki nap nem múlt el komolyabb baleset nélkül Barcelonában. A délutáni tesztszakasz második részében a Red Bull francia versenyzője, Pierre Gasly bukott a kilences kanyarban.

Tegnap Sebastian Vettel balesete borzolta a kedélyeket a katalán versenypályán (a német Ferrarija egy műszaki hiba miatt csapódott a gumifalba a hármas kanyarban), ahol több ízben is előkerült még a piros zászló – szerencsére csak technikai problémák miatt.

Csütörtök délelőtt egyszer sem kellett megszakítani a tesztet, délután azonban ismét leállították azt, mégpedig egy nagyobb baleset miatt.

Ennek elszenvedője Pierre Gasly volt, kinek bukása – az első képek és beszámolók alapján – Vettelét idézte. Az ő autója is a gumifalba csapódott, igaz, azt egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet (ha nem vezetői hibáról van szó, ez csak a Red Bull alapos vizsgálódása után derül majd ki). A legfontosabb viszont az, hogy a némethez hasonlóan ő is megúszta a balesetet.

Pierre Gasly autója (Fotó: XPB) Pierre Gasly autója (Fotó: XPB)

Autójáról viszont ugyanez már nem mondható el: a Red Bull a beszámolók szerint eléggé megrongálódott, nem valószínű tehát, hogy Gasly a folytatásban visszatér a pályára. Idei utolsó tesztnapján tehát „csak” 65 kör marad a francia neve mellett.

Egy baleset természetesen sosem jó, annyiból viszont talán a legrosszabbkor jött a bikások számára, hogy napjuk tegnap sem volt problémamentes: miután a holland elővigyázatosságból megszakította versenyszimulációját, és a csapat ellenőrizte, nincsenek-e problémák a váltóval, délután időt veszítettek, amit feltehetőleg ma szerettek volna visszanyerni.  

Borítókép: Pierre Gasly összetört autója Barcelonában (Fotó: XPB)

További tartalmak