Musorujsag
Élő Eredmények

Közzétették a videókat Gasly és Vettel balesetéről

Formula1.com
Pierre Gasly pályafutása eddigi egyik legnagyobb bukásának nevezte a csütörtökit; Sebastian Vettel pedig sokáig nem tudott pontos magyarázatot a szerdai balesetére. Most mindkettőről közzétették az első videofelvételeket!

A csütörtöki teszt végéig nem közölt információt arról a Red Bull, pontosan mi idézte elő Pierre Gasly délutáni balesetét. A francia a tempós 9-es kanyarból vágódott a gumifalba, alaposan összetörve az RB15-öst. Gasly aztán elismerte, vezetői hiba történt, amit a Forma–1 hivatalos oldalán közzétett videófelvételek is igazolnak.

Gasly a 9-es kanyarra készülve baloldali kerekét kicsit levitte a fűre, és ez tette irányíthatatlanná a versenygépét. A jelenet ismerős lehet, a 2018-as Spanyol Nagydíj hétvégéjén Brendon Hartley ugyanilyen hibát vétett, és ő is alaposan tönkretette Toro Rossóját.

Gasly balesetének fedélzeti kamerás felvételei ezen a linken tekinthetők meg.

Ebben a kanyarban már több hasonló balesetet láthattunk, például Heikki Kovalainenét, aki 2008-ban a McLarennel kapott defektet. A pálya biztonságát dicséri, hogy miközben a finn akkor sokáig a gumifal alá szorult, Gaslynak ilyen problémája nem volt.

Olyan lazán azért nem vette a becsapódást. „Rendben vagyok, csak egy kicsit remegek” – mondta, amikor az újságírók elé állt a nap végén.

Mindeközben az egy nappal korábbi nagy balesetről, Sebastian Vettel kicsúszásáról is előkerült az első videófelvétel. Miközben szerdán még nem volt egyértelmű, pontosan milyen mechanikus hiba történt, a Ferrari a 7. napon elárulta, Vettel a kanyarban egy pályán lévő tárgynak hajtott neki, mely kárt tett a kerékfelnijében, ami defektet idézett elő.

A videón jól látható, hogy a Ferrari első szárnya szikrákat szórva karcolja az aszfaltot, miközben Vettel már képtelen kanyarodni.

További tartalmak