Musorujsag
Élő Eredmények

Főnöke szerint Magnussen még bajnok is lehet

Főnöke szerint Magnussen még bajnok is lehet

GMM
Noha Kevin Magnussen már nem feltörekvő fiatalnak, hanem egy olyan versenyzőnek tartja magát, aki bár tehetséges, de sosem kapta meg a nagy lehetőséget, főnöke, Günther Steiner továbbra is hisz abban, hogy a dán még sikeres lehet a Forma–1-ben, és őt magát is türelemre inti.

2014-es bemutatkozásakor Kevin Magnussent sokan a következő Lewis Hamiltonnak tartották, hiszen már első versenyén dobogóra állhatott a McLarennel, pályafutása azonban máshogy alakult, mint a brit klasszisnak. Idén ötödik évére készül, dobogós helyezései számát pedig azóta sem tudta gyarapítani, esélyeit pedig egyre borúsabban látja.

„Nem mondanám, hogy feltörekvő fiatal vagyok” – kezdte. „Vannak olyan srác, mint (Nico) Hülkenberg, akiken látszik, hogy nagyon tehetségesek, de még dobogón sem álltak, mert sosem kapták meg a nagy lehetőséget. Most már én is ebben a csoportban vagyok” – tette hozzá.

Kép: Boxutca Kép: Boxutca

Főnöke, a Haas-istállót irányító Günther Steiner azonban türelemre inti a 26 éves pilótát, és azt tanácsolja, higgyen magában. „Teljesíthet két fantasztikus szezont, és még mindig nem tudjuk, mi történik majd 2021-ben” – utalt a komoly szabályváltozásokra. „Lehet megnyílik előtte az út az egyik nagycsapathoz, és ha így lesz, mi leszünk az első, akik támogatni fogják őt” – szögezte le, nem fognak versenyzőjük útjába állni, ha ajánlatot kap az élmezőnyből.

„Mi mindig is hittünk benne, és ha egy nap világbajnok lesz, nagyon-nagyon büszkék leszünk rá. Persze, sokkal jobb lenne, ha az új szabályok oda vezetnének, hogy a mi csapatunkban nyerne egy versenyt” – magyarázta a tapasztalt szakember.

Magnussen tavaly a rutinos csapattárs, Romain Grosjean fejére nőtt, Steiner viszont leszögezte, ez még nem jelent egyet azzal, hogy a dán lesz az istálló első számú versenyzője. „Ha a második számú örömmel lesz második számú, akkor nem fogja motiválni a csapattársat, nekünk pedig nincs szükségünk erre. Csak a negyedik szezonunkban vagyunk, még fejlődnünk kell. Kevin stabilabbá vált. Az első évei nehezek voltak, mert nem talált stabilitást, nálunk viszont rálelt erre. Bízik bennünk, és már nem agyal azon, milyen kockázatot vállaljon, és ebből mi baja származhat” – zárta gondolatát.

Kevin Magnussen és Romain Grosjean (Kép: XPB) Kevin Magnussen és Romain Grosjean (Kép: XPB)
Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak