Musorujsag
Élő Eredmények

Ticktum: Előbb egy Red Bull-teszt, aztán jöhet a Toro Rosso!

Ticktum: Előbb egy Red Bull-teszt, aztán jöhet a Toro Rosso!

Motorsport
A bikások által támogatott Daniel Ticktum célja az, hogy idén tesztelni tudja a Red Bull autóját, hogy felkészüljön egy esetleges debütálásra, amit valószínűleg a Toro Rossóval ejthetne meg. Ő mindent megtesz azért, hogy erre már 2020-ban sor kerüljön.

A Red Bull már tavaly tesztelt volna a fiatal brit versenyzővel, ám mivel nem rendelkezett kellő mennyiségű szuperlicenc ponttal, gyakorlására nem kerülhetett sor. Ticktum azóta ezüstérmes lett a Forma–3-as Európa-bajnokságon és győzelmet aratott az F3-as Makaói Nagydíjon, ezzel pedig, ha a debütáláshoz szükséges mennyiséget nem is tudta megszerezni, a teszteléshez már elég pontja van.

Idén tehát gond nélkül autóba ülhet, ha a Red Bull hívja, és ha lehetőséget kap rá, már pénteki szabadedzéseken is részt vehet. Miután Szuzukában részt vett egy rajongói fesztiválon (itt a 2011-es Red Bull vezetette), elmondta, idén már tesztelni szeretné a bikások autóját.

Kép: Boxutca Kép: Boxutca

„A hétvége roppant szórakoztató volt, és nagyon megtisztelőnek tartom, hogy a munkáltatóim felkértek arra, hogy képviseljem őket egy ilyen eseményen” – kezdte. „Boldog vagyok, hogy ott lehettem, és jól is ment a vezetés. Remélem, az év bizonyos pontján tesztelhetem majd a Red Bullt. Még semmi sem dőlt el, de nagyon bízom benne, hogy vezethetem majd az autót, és kapok egy jó lehetőséget” – tette hozzá magabiztosan.

„Igyekszem jól elvégezni a munkám, és ha jól teljesítek itt, a japán Super Formulában, elégedetté téve ezzel a főnökeimet, akkor remélhetőleg meg fogom kapni a lehetőséget, és vezethetem az idei autót” – magyarázta a fiatal pilóta, majd elismerte, tavaly túlságosan is arra összpontosított, hogy F1-es lehetőséghez jusson, idén viszont minden erejével azon lesz, hogy jól teljesítsen Japánban.

„Őszintén mondom, túl sokat gondoltam az F1-re, csak azon járt az eszem. Mindenki azt kérdezgeti, mit szeretnék elérni, ha már ott vagyok, de először egy erős szezont kell futnom itt (Japánban). A legjobbamat akarom nyújtani. Valószínűleg először a Toro Rossótól kapok lehetőséget, aztán onnan ki tudja, hogyan tovább. Sosem tudhatod, mit hoz a jövő. De ehhez a legjobbat kell hoznom. Csodás lenne, ha a jövőben a Red Bullnál versenyezhetnék, és bajnokságot nyerhetnék velük. De nem szabad túl sokat gondolnom erre. Most csak egy dologra koncentrálok: a Super Formulára!” – hangsúlyozta.

Daniel Ticktum (Fotó: XPB) Daniel Ticktum (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ticktum (fotó: fiaf3europe.com)

További tartalmak