Musorujsag
Élő Eredmények

Grosjean: Jó lenne, ha szabadabban dönthetnénk

Grosjean: Jó lenne, ha szabadabban dönthetnénk

RaceFans
Romain Grosjean örülne, ha a Pirelli szabadabb kezet adna a versenyzőknek a gumikkal kapcsolatos beállítások terén. Bízva abban, hogy a Pirelli meghallgatja a kérést, a francia pilóta akcióba is lendül: Ausztráliában a GPDA ülésén is szóba hozza a témát!

A királykategória hivatalos gumiszállítója a tesztek alatt az eddig megszokottnál alacsonyabb maximális hőmérsékletet szabott meg az abroncsmelegítő paplanok számára, de nem ez az egyetlen terület, ahol komolyan megköti a csapatok kezét. Évek óta meghatározzák a minimális guminyomást és a maximális dőlésszöget is.

Grosjean már a melegítőpaplanokkal kapcsolatos változtatások ismertetésekor jelezte, nem pártolja az ötletet, néhol ugyanis biztonsági szempontból „trükkös” lehet majd a helyzet a hidegebb gumikkal. Legutóbb pedig arról beszélt, ha tehetné, ő az összes korlátozást feloldaná.

„Szerintem azt kellene csinálnunk, amit akarunk” – kezdte. „Magunknak kellene kiválasztani a guminyomást, a kerekek dőlésszögét és a melegítőpaplanok hőmérsékletét is. Ez olyasmi, ami nagyon hiányzik a múltból. A Forma–Renault-ban, a Forma–3-ban és a GP2-ben sokkal szabadabban játszhattunk ezekkel” – emlékezett vissza némi nosztalgiával.

A francia a versenyzők érdekvédelmi szövetségének (GPDA) egyik igazgatója, az Ausztrál Nagydíj helyszínén pedig a jövő héten pilótatársai előtt is szóba fogja hozni ezt a témát, bízva abban, hogy támogatókra lel, és idővel talán sikerült valamilyen változást kiharcolni.

„A tesztek alatt nem volt esélyünk arra, hogy mindenkivel leüljünk beszélni a GPDA-ból, de Melbourne-ben lesz egy találkozónk, és lesz időnk a beszélgetésre. Lehet, hogy egyedül én nem rajongom ezért az ötletért. Ha ez a helyzet, akkor ennyiben hagyom, és azt mondom, alkalmazkodjunk hozzá, bár már sikerült megszoknunk. Csak arról van szó, hogy újra kell tanulni pár dolgot, amihez már egészen jól hozzászoktunk” – magyarázta.

Kép: Boxutca Kép: Boxutca
Borítókép: Romain Grosjean (Fotó: XPB)

További tartalmak