Magnussen: Ha tudom, hogy nem nyerhetek, lelépek

Kevin Magnussen inkább otthagyja az F1-et, ha pályafutása későbbi szakaszában sem lesz esélye arra, hogy a győzelemért és a bajnoki címért harcoljon. Ami a középmezőnyben való csatározást illeti, kijelentette: tavaly néha nehezebb volt megszerezni a hetedik helyt, mint az elsőt.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

Magnussen már az ötödik királykategóriás szezonjára készül, és bár csapata, a Haas folyamatosan fejlődik, már a start előtt tisztában van azzal, hogy a győzelemért és a bajnoki címért idén sem szállhat harcba, ahogy eddig sosem F1-es karrierje során. Noha tavaly több dicséretet is kapott javuló teljesítménye miatt, és ő maga is örült a fejlődésnek, teljesen csak akkor lesz elégedett, ha nyerhet.


Abban az esetben pedig, ha erre később sem lesz esélye, és ez nyilvánvalóvá válik számára, ő is úgy dönt majd, mint Fernando Alonso, aki négy gyenge szezont követően búcsút intett az F1-nek, és olyan kategóriában próbál szerencsét, ahol győztes technikát kaphat.„Ha tudnám, hogy a legjobb, amit elérhetek az a negyedik helyezés, hogy sosem lehetek világbajnok, vagy ha valaki látná a jövőt és azt mondaná, sosem fogok nyerni, akkor elmennék, és valami más csinálnék. Távol az F1-től, valahol, ahol sikeres lehetek” – jelentette ki őszintén a dán versenyző a téli teszteket követően.


„Senki sem azért jött ide, és nem azért dolgozza ki a belét, hogy negyedik legyen, nekünk mégis ez a célunk idénre. Nem mondhatod már most azt, hogy rendben, nem nyerhetünk, szóval hazamegyek. Persze az embernek mindig próbálkoznia kell, de ugyanakkor meg kell értenie, hogy ez egy fejlődési folyamat a siker felé” – magyarázta, majd a tavalyi középmezőnybeli csata kapcsán elmondta, az annyira szoros volt, hogy néha nehezebbnek bizonyult a hetedik hely megszerzése, mint az első.


„Nagyon sok csapat volt közel egymáshoz, szóval tényleg olyan volt, mint egy bajnoki küzdelem. A Haasnál ezt B ligának kezdték nevezni, mert az első hármas nagyon messze volt, ott volt mögöttük öt-hat csapat szinte ugyanazon a szinten. Az egész világbajnokságnak ilyennek kellene lennie, de sajnos nem ilyen. Nehéz volt a csata a középmezőnyben. Néha nehezebb volt megszerezni a hetedik helyet, mint a futamgyőzelmet, mert sokkal keményebb csata zajlott ott, mint a mezőny élén” – mondta.
Kép: Boxutca Kép: Boxutca