Mi köze Montoyának Magnussen szerződtetéséhez?

A Haas csapatvezetője, Günther Steiner elárulta, némileg a korábbi F1-es pilótának, Juan Pablo Montoyának is köze volt ahhoz, hogy az istálló szerződtette Kevin Magnussent, akit először a kolumbiai ajánlott az istálló figyelmébe.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

Érdekes történetet osztott meg a csapat dán versenyzőjével kapcsolatban az istállót iránytó Günther Steiner egy koppenhágai F1-es eseményen abból az időszakból, amikor pilótát kerestek, és a korábbi többszörös futamgyőztes és bajnoki érmes Juan Pablo Montoya az akkor a Renault alkalmazásában álló Magnussent ajánlotta a figyelmükbe.


„Ez egy nagyon vicces szituáció” – kezdte a tapasztalt sportvezető. „Egy nap, amikor Juan Pablo és én Mexikóban voltunk egy kongresszuson, ő megkérdezte tőlem, figyeljük-e Kevin Magnussent, mert a srác nagyon jó” – elevenítette fel emlékeit.
Juan Pablo Montoya (Fotó: XPB) Juan Pablo Montoya (Fotó: XPB)


Steiner elismerte, akkor még nem figyelték a dánt, viszont emlékezett édesapjára, Jan Magunssenre, akit sokan nagy tehetségnek tartottak. Ezt követően pedig a fiatalabb Magnussent is elkezdte komolyabban figyelemmel követni. „Amikor találkoztam Kevinnel, megkérdezte tőlem, hol hallottam róla. Akkor mondtam neki, hogy Montoya említette. Erre ő azt felelte, nem is igazán ismeri Montoyát” – utalt arra, hogy a kolumbiai minden „érdek” nélkül ajánlotta be őt.


Magnussen 2017-ben csatlakozott a Haashoz, ahol tavaly F1-es pályafutása során először került olyan helyzetbe, hogy ugyanazzal a csapattal vágott neki az évnek, mint az előzőnek. A stabilitás jó eredményeket hozott, hiszen tapasztaltabb csapattársánál, Romain Grosjeannál is több pontot szerzett és sokszor ott volt a középmezőny legjobbjai között.


„Nagyon sokat tanult és fejlődött. Nagyon fiatal volt, amikor az egyik legkeményebb csapatnál, a McLarennél kezdett. Fiatal volt, és az istálló nehéz időszakon ment át. A visszatérő Renault-nál később nem volt elég magabiztos. Nálunk ezt is felépíthette. Mindenben támogatom őt, és őszintén szoktunk beszélni vele, még akkor is, ha olyasmiről van szó, amit nem szeretne hallani. Nem lehet mindig mindenben egyetérteni, ilyen az élet. Ha valami nem tetszik, elmondom, és ők is eljönnek hozzám, ha valamit el akarnak mondani” – zárta gondolatát.


KOZVETITESEINK