Musorujsag
Élő Eredmények

Stroll meglepte Pérezt

Stroll meglepte Pérezt

Motorsport
Sergio Pérezt meglepte az új csapattárs, Lance Stroll! A mexikói nem gondolta volna, hogy a fiatal versenyző ilyen jól teljesít majd a tesztek során, és azt sem, hogy ilyen jó visszajelzésekkel szolgál majd az istálló számára.

Stroll első két évét a Williams versenyzőjeként teljesítette, ahol tavaly saját elmondása szerint rengeteget fejlődött, ez azonban jóformán láthatatlan maradt a csapat gyengélkedése miatt. Reméli, a Racing Pointnál már bizonyíthat, új alakulata ugyanis évek óta a középmezőny legjobbjai közé tartozik, itt tehát lesz lehetősége a villantásra.

A fiatal kanadainak egy sokkal tapasztaltabb csapattárs mellett kell majd helyt állnia, aki a tesztszezon után elhintette, Stroll hamarabb jelenthet számára fejtörést, mint gondolta, hiszen a vártnál jobban és érettebben vezetett.

„Meglepődtem azon, milyen szinten áll, milyen a sebessége” – kezdte a mexikói. „De, hogy őszinte legyek, a legjobban a visszajelzései leptek meg. Nem sűrűn látsz ilyet a fiatal versenyzők esetében. Ezek a srácok mostanában nagyon felkészültek, de amikor hallod a visszajelzéseiket, érzed, hogy nem igazán ismerték még ki az autót – ez a tapasztalatlanság miatt van. Az ő esetében viszont eléggé meglepődtem. Nagyon hamar felvette a csapat ritmusát” – magyarázta.

A Racing Point új autója (Fotó: XPB) A Racing Point új autója (Fotó: XPB)

Ami a csapattárs teljesítményét illeti, most Pérez is arról beszélt, lehetetlen jól megítélni, milyen szinten volt tavaly, hiszen egy gyengébb autó általában elfedi, milyen jól teljesítenek a versenyzők annak volánja mögött.

„Az emberek ezt olyan sokszor elfelejtik… ha látják, hogy utolsó vagy az F1-ben, úgy vannak vele, hogy nagyon rossz vagy, pedig ez 95 százalékban az autó miatt van így. Szóval nagyon nehéz megítélni valakit, aki egy rossz autóban ül” – magyarázta a mexikói, aki nem gondolná, hogy az új csapattárs érkezésével (aki egyébként az istálló új tulajdonosának a fia) különösebben megváltoznak a dolgok az alakulatnál az előző két évhez képest, amikor Esteban Ocon mellett versenyzett.

„A helyzet ugyanaz, mint bármelyik másik csapattárs esetében. Azért vagyok itt, hogy a legjobb formámat nyújtsam. Az összes csapattársamat sikerült legyőzni, és remélem, Lance esetében is ez lesz a helyzet. Ez a kötelességem, ezt kell tennem. Ha nem így lenne, itt sem lennék. Ez motivál, ezt akarom elérni, ha nem akarnám, haza is mehetnék” – zárta gondolatát.

KOZVETITESEINK

Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak