„Az élcsapatok újra el fognak lépni”

Az Alfa Romeo csapatvezetője, Frédéric Vasseur úgy érzi, az élmezőny három alakulata (a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull) ismét hamar el fog lépni a többiek elől, noha a télen valamelyest csökkent a különbség.

Fotó: XPB

A három élcsapat az előző években „külön ligában” játszott az üldözőkhöz képest (akik egyre gyakrabban hivatkoztak saját küzdelmükre egyfajta másodosztályként), a barcelonai tesztek eredményei viszont az sugallják, némileg csökkent az előnyük. Saját tapasztalatai alapján erről beszélt például a Mercedes bajnoka, Lewis Hamilton is.


Ami a szezont illeti, Ausztráliában az Alfa Romeo csapatvezetője szerint is szorosabb lehet a mezőny, később azonban úgy érzi, helyre fog állni a megszokott sorrend. „Szorosabb lehet, mert 2018-ban a bajnokságért harcoltak, így tehát később kezdték a felkészülést, mint mi” – kezdte.
Frédéric Vasseur csapatfőnök (Fotó: XPB) Frédéric Vasseur csapatfőnök (Fotó: XPB)


„Most azonban már minden erejükkel a 2019-es szabályokra összpontosítanak, és sokkal gyorsabban fognak fejlődni, mint a középmezőny csapatai. Tavaly más volt a helyzet. Két-három azonos szabályok alatt futott szezont követően mindig van némi konvergencia a csapatok teljesítménye között, most viszont mind nulláról indulunk” – magyarázta.


Ami az Alfa Romeót illeti, Vasseur nem akar jóslatokba bocsátkozni az eredményeket illetően, sőt még azt is elhintette, hogy az Ausztrál Nagydíj után sem lesz sokkal tisztább a kép. „Nehéz megmondani, hol állunk, és őszintén hiszem, hogy vasárnap este sem lesz sokkal jobb a helyzet. Minden csapat máshogy készült, és ha megnézzük az előző 10 évet, a melbourne-i eredmények nem túl reprezentatívak” – hangsúlyozta.


„Az év korai szakaszában járunk, még a pálya is nagyon nyers, és minden sokkal inkább a gumikezelésről szól. Mindig nagyon sok szó esik arról, hogy Melbourne-ben komoly a hőingadozás a hétvége napjai között, ilyen körülmények között pedig sosem egyszerű a gumikezelés” – zárta gondolatát.


KOZVETITESEINK