Musorujsag
Élő Eredmények

Még nem tartja reális célnak Verstappen legyőzését Gasly

Még nem tartja reális célnak Verstappen legyőzését Gasly

Crash, Motorsport
Tél tesztbalesetei ellenére pozitívan értékelte felkészülését Pierre Gasly, aki Red Bull-os debütálásán nem várja el magától egyből Max Verstappen legyőzését.

Két teszthete alatt kétszer törte össze a Red Bullt Pierre Gasly Barcelonában, és vezetői hibái rányomták a bélyegüket a csapata programjára is. Max Verstappennek a zárónapon azért jutott csak 29 környi pályaidő, mert kifogytak a váltókból. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a Servus TV hét eleji műsorában meg is jegyezte: „Gasly nem csókolhatja meg még kétszer a falat. Ennyi tartalékalkatrészünk nincs! De hiszem, hogy megtanulta a leckét ezekből a hibákból. Még mindig élvezi a bizalmunkat.”

Nagy bravúr is lett volna a franciától elveszteni e bizalmat már az év első versenye előtt, a történtek és Marko szavai mindenesetre jelzik, nem kis nyomás nehezedik rá. És ezt csak erősíti a tény, hogy a mezőny egyik legjobbja, Max Verstappen mellett kell bizonyítania.

Gasly már el is felejtette a baleseteit, jóllehet, az egész tesztidényét a második bukással zárta le. „Szombaton volt egy filmes napom, ott teljesítettem pár kört azóta. Versenyzőként nem ez volt az első balesetem, és talán nem is az utolsó, ez benne van az autóversenyzésben” – nyilatkozta Ausztráliában. „Egyszerűen tanulni kell belőle, majd továbblépni. Mást nem is tehetek.”

„A tesztem összességében így is pozitív volt, mert sok kört teljesítettem. Egy-két köröm nem volt valami jó, de ettől még a többi négyszázharminchat lehetett. Sokat tanultam az új csomagról, az új erőforrás pedig nagyon ígéretes. Lesz még min javítanunk ahhoz, hogy teljesen otthonosan érezzem magam az autóban. Ehhez várhatóan szükség lesz némi időre, de tavaly a Toro Rossónál is így volt. Új mérnököm van, új autóm, más a csapat.”

Pierre Gasly (Fotó: XPB) Pierre Gasly (Fotó: XPB)

Emiatt Gasly nem hagyja magát siettetni, és nem engedi, hogy a rá nehezedő nyomás miatt kimaradjon pár fontos lépés. Máris tisztázta, az év elején nem célja legyőzni a Red Bullt már 2016 óta erősítő Verstappent. „Jelenleg egyáltalán nem ez a cél. Nem vagyunk ugyanolyan tapasztaltak, sem a csapatot, sem az F1-et tekintve. Nem ez lenne a helyes cél számomra. A legfontosabb, hogy tapasztalatot gyűjtsek, felgyorsuljak és tanuljak, valamint ellessem tőle a jó dolgokat. Erősebbé akarok válni, és beilleszkedni a csapathoz, amilyen gyorsan csak lehet.”

Reményei szerint némi rutinnal a háta mögött aztán elkezdhet fejtörést okozni Verstappennek. „Még csak egy teljes szezont futottam az F1-ben, sok a tanulnivalóm. Az a versenyző, aki ma vagyok, teljesen más, mint aki év végén leszek. A legfontosabb, hogy idén tapasztalatot gyűjtsek a csapattal, amely már volt világbajnok Sebastian Vettellel, és amely már évek óta az élmezőnyben küzd. Használni akarom Max és a Red Bull tapasztalatai, hogy a saját fejlődésemre fordíthassam, és megmutathassam, milyen potenciál rejlik bennem. Az év előrehaladtával egyre többre leszek képes, ez biztos”

KOZVETITESEINK

Borítókép: Pierre Gasly és Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

További tartalmak