Musorujsag
Élő Eredmények

Magnussen megúszta, a Haas nem

Magnussen megúszta, a Haas nem

FIA
Noha csapatát, a Haast megbüntették veszélyes kiengedés miatt, Kevin Magnussen megúszta szankció nélkül az időmérős incidenst.

Már a közvetítés alatt láthattuk, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálni kezdte Magnussen esetét, mely során a Haas veszélyesen engedte ki őt a boxból, így kis híján ütközött Sergio Pérezzel.

Már a vizsgálat eredménye is megszületett, ami csak a csapatra nézve volt kellemetlen, Magnussen ugyanis megúszta a büntetést, a Haasnak viszont 5000 eurós büntetést kell majd fizetnie a figyelmetlenség miatt.

Ez egyébként már a második ilyen jellegű büntetés az ausztrál hétvége során: a McLarennek is 5000 eurót kell majd fizetnie, az utolsó szabadedzésen ugyanis veszélyesen engedték ki brit újoncukat, Lando Norrist, akit Robert Kubicának kellett elkerülnie. A versenyzőt ebben a szituációban sem büntették.

Egy harmadik kiengedést is vizsgáltak, ami a Racing Pointot érintette, a „rózsaszínek” azonban végül nem kaptak büntetést, a bírák ugyanis nem ítélték veszélyesnek Pérez útnak engedését.

FIA logó (Fotó: Moly/ xpb.cc) FIA logó (Fotó: Moly/ xpb.cc)
Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak