Musorujsag
Élő Eredmények

Magnussen: Őrület, hogy vannak a Haasnál is gyorsabb autók

Magnussen: Őrület, hogy vannak a Haasnál is gyorsabb autók

Autosport
Őrület belegondolni abba, hogy vannak a Haasnál gyorsabb autók a mezőnyben, hiszen az amerikaiak versenygépe is elképesztő tempóval bír és fejlődött az előző szezon óta – jelentette ki a csapatnál versenyző Kevin Magnussen.

A Haas állt a középmezőny élére az idény első időmérőjén: Romain Grosjean hatodik, Magnussen pedig hetedik lett a Mercedes és a Ferrari kettőse, valamint a Red Bull-os Max Verstappen mögött. Az időmérő után Magnussen nem győzte hangsúlyozni, mennyire pozitívak a benyomásai új versenygépével kapcsolatban, ami ennek ellenére legjobb esetben is csak negyedik erő lehet.

„Szerintem összességében minden autó erősebb lett, mint tavaly volt, de a mienk tényleg egy nagyon jó versenygép” – kezdte a dán. „Őrület belegondolni, hogy vannak gyorsabbak is, mert nagyon-nagyon gyorsnak érezem” – tette hozzá.

„Nagyon reméltük, hogy meg tudjuk mutatni, milyen lehetőségek rejlenek az autóban, de ennek ellenére idegtépő időszak van mögöttünk, mert bár az ember azt gondolja, tudja, hol áll, ki kell állnod, és ezt az egészet a versenypályán is bizonyítanod kell. Ma velünk pont ez történt” – jegyezte meg elégedetten.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB) Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

Ami a házon belüli összecsapást illeti, Magnussen úgy érzi, le tudta volna győzni a csapattársat, gyorskörét azonban elszúrta. „Az egy sz*r kör volt. Nem tudtam kihozni, ami most bennem volt. Volt egy hibám az első szakaszban, ami miatt még egy szett gumit el kellett használni a továbbjutáshoz. Szóval, a Q3-ra csak egy maradt, ami őrület, mert simán túl kellett volna jutnunk a Q1-en” – magyarázta.

„Én hibáztam. Akkor aztán megfutod a kört, és a Q3-ban már csak egy lehetőséged marad. De az sem ment túl jól. Elveszítettem pár tizedet. Későn fékeztem a hatos kanyarban, az autó pedig tapadást veszített, és pedig időt” – hangsúlyozta.

Grosjean elismerte, nem lepődött meg a csapat időmérős teljesítményén, de felfedte azt is, hogy a tegnapi edzéseken nem mutatták meg, mire képesek autójukkal. „Mivel tudtuk, hogy erősek vagyunk, és jól éreztük magunkat az autóban, tudtuk, mennyire kell óvatosnak lennünk a motorral. Egy kicsit már jobban nyomtuk a gázt a harmadik edzésen, hogy lássuk a végsebességet és a fékpontokat, de az időmérőn engedtük szabadjára a gép erejét” – zárta gondolatát.  

Romain Grosjean (Fotó: XPB) Romain Grosjean (Fotó: XPB)
Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak