Musorujsag
Élő Eredmények

Ausztrál Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

Ausztrál Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

M4Sport
Az ihletett formában versenyző Valtteri Bottas győzelmével vette kezdetét a 2019-es Forma–1-es évad! A második helyen Lewis Hamilton végzett, akit a csapattárs már a rajtnál faképnél hagyott, a harmadik pedig a Sebastian Vettelt a pályán leelőző Max Verstappen lett, aki első nekifutásra megszerezte a Red Bull és a Honda első közös dobogóját. Nézzük, hogyan értékeltek ők hárman!

Valtteri Bottas (Mercedes) – 1. hely

„Tényleg nem tudok mit mondani. A rajt nagyon jó volt. Életem legjobb versenye volt, nem is igazán értem, mi történt. Mindent kontroll alatt tartottam, és minden jól működött. Remek volt az autó. A leggyorsabb körért járó pont egy újítás, és mindenképp meg akartam szerezni. A végén nehéz volt a használt gumikon, de azért sikerült. Nagyon boldog vagyok!”

Lewis Hamilton (Mercedes) – 2. hely

„A csapat számára ez egy nagyszerű futam volt, szóval örülök az eredménynek. Mindenki remek munkát végzett, Valtteri pedig fantasztikusan vezetett, megérdemli ezt az eredményt. Van még egy kis munkák, de remekül indult az év – sokkal jobban, mint reméltük. Max utolért a verseny végére, de nem igazán izgultam emiatt. Vannak ötleteim, hová tűnt a tempó, majd beszélek erről a mérnökömmel. Frusztrált egy kicsit, hogy a rajtnál nem tudtam jól eljönni. Addig jól sikerült a hétvége, de majd dolgozom ezen is.”

Max Verstappen (Red Bull) – 3. hely

„Sikerült megelőznöm Sebastiant, és itt lehetek a dobogón! Nem volt egyszerű, de örülök, hogy sikerült, és itt lehetek. Utána Lewisra is fel tudtam zárkózni, aminek szintén örülök. Volt egy hibám, ami után szerencsém is volt, de ez nem változtatott az eredményen. A dobogón kezdtünk, harcban voltunk a Mercedesszel – szóval jól indult a szezon! Elismerés a csapatnak, a pénteki edzés ugyanis még nehéz volt. Köszönettel tartozunk a Hondának is, amiért ilyen remek munkát végzett.”

Motor Racing - Formula One World Championship - Australian Grand Prix - Race Day - Melbourne, Australia Valtteri Bottas (Fotó: XPB)
Borítókép: Lewis Hamilton, Valtteri Bottas és Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak