Musorujsag
Élő Eredmények

Végig nyomás alatt ment, de pontot szerzett Stroll

Végig nyomás alatt ment, de pontot szerzett Stroll

F1i, Racing Point
Pontszerzéssel indult Lance Stroll és a Racing Point szezonja: bár a kanadai már az időmérő első szakaszában kiesett, vasárnap a kilencedik helyig jött előre. Teljesítménye előtt a csapattárs, Sergio Pérez is fejet hajtott, aki úgy érzi, saját esélyei a gyengébb rajt és a stratégia miatt foszlottak szét.

Ellentétes utat jártak be Melbourne-ben a Racing Point versenyzői: Stroll szombaton már a Q1-ben búcsúzott, míg Pérez bejutott a Q3-ba. A fordulópont a rajt volt, hiszen míg a kanadai (szokásához híven) jól indult és több pozíciót is javított, addig a mexikói bukott néhány helyet. A leintésnél aztán már Stroll volt a legjobb 10 között, Pérez pedig a pontzónán kívül.

Ez többek között a kettejük stratégiái közötti eltérésnek is köszönhető: Stroll hosszú első etapja során tiszta pályán futhatta a gyorsköröket, és jöhetett vissza több ellenfél elé, míg Pérez beragadt, ráadásul a kerékcsere is lassú volt nála.

Rosszul sikerült a rajt, és pozíciókat is veszítettem” – kezdte a mexikói. „Az első kör kaotikus volt, majd egy korai kiállással próbáltunk a többiek elé vágni, de sajnos lassú volt a csere. Nem volt könnyű dolgom. Mivel hibázott, (Alexander) Albont sikerült megelőznöm, utána viszont követtem a többieket. Valamivel próbálkoznunk kellett. Lance stratégiája jobban működött: tovább kinn maradt, jó munkát végzett, és jó versenyt futott” – dicsérte márkatársát.

Lance Stroll (Fotó: XPB) Lance Stroll (Fotó: XPB)

„De megmutattuk, hogy van potenciál az autóban. Remélhetőleg Bahreinben erősek leszünk, és pontot fogunk szerezni. Persze sok dolgunk van még, fejlesztenünk kell tovább az autónkat. De jó, hogy van lehetőségünk a pontszerzésre. Nem állunk rosszul. Kielemezzük az adatokat, és próbáljuk folytatni az eddigi fejlődést” – magyarázta.

„Nagyon elégedett vagyok a futamommal” – értékelt Stroll. „Nagyon jó, hogy sikerült pontokat szerezni az első versenyen, de nem volt egyszerű! Kihívásokkal teli futam volt. Üldöztem (Kimi) Räikkönent és (Nico) Hülkenberget, miközben tartanom kellett (Danyiil) Kvjatot és (Pierre) Gaslyt. Nagyon kemény volt, és végig komoly nyomás alatt versenyeztem, de boldog vagyok, hogy sikerült két pontot is szereznünk.”

A hosszú, 27 körös első etappal kapcsolatban elmondta, végig ez volt a csapat terve, hiszen szombaton a rajtrács végére került. „Erre készültünk, és tudtuk, hogy egy jó rajtra lesz szükség, valamint arra, hogy nyerjünk pár pozíciót az első körökben. Ez megtettük. Utána jó volt a tempónk, és magunk mögött tarthattuk a lágyabb gumin lévő ellenfeleket. Szoros lesz a csata a középmezőnyben, ahogyan azt a futam is bizonyította, de ott vagyunk a játékban! Az új szabályokkal egy kicsit jobb a helyzetünk a többiek mögött, szóval izgalmas lesz ez” – zárta gondolatát.

Lance Stroll (Fotó: XPB) Lance Stroll (Fotó: XPB)
Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak