Fittipaldi szerint Alonso visszatér

A korábbi kétszeres világbajnok, Emerson Fittipaldi úgy érzi, a szintén két Forma–1-es bajnoki címmel bíró Fernando Alonso egy éven belül visszatér a királykategóriába, hiszen még mindig roppant magas versenyzői szintet képvisel.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Alonso már F1-es visszavonulásának bejelentésekor sejtelmesen fogalmazott, kilátásba helyezve, hogy adott esetben visszatérhet a királykategóriába, az utóbbi időben pedig többször elmondta, bár jelenleg boldog az egyéb szériákban való versenyzéssel, továbbra sem veti el teljesen, hogy egy nap újra Forma–1-es pilóta lesz.


Az Alonsóhoz hasonlóan két bajnoki címmel rendelkező, és a maga idejében szintén számos versenyszériát kipróbáló Emerson Fittipaldi szerint valószínűleg sor is kerül majd a sokat emlegetett visszatérésre – mégpedig már 2020-ban.
Emerson Fittipaldi (Fotó: Moy / XPB Images) Emerson Fittipaldi (Fotó: Moy / XPB Images)


„Mindannyian azt hittük, hogy a McLaren a Honda-motorok miatt szenvedett 2015 és 2017 között, de aztán tavaly a Renault-val is hasonló volt a helyzet” – utalt Alonso utolsó F1-es szezonjaira, melyekben a spanyolnak a csapat gyengélkedése miatt nemhogy a győzelemre és a dobogós helyezések megszerzésére nem volt esélye, de a pontokért is vért kellett izzadnia.


„Bárhogy is legyen, szerintem egy éven belül vissza fog térni a Forma–1-be. Látom, hogy fizikailag nagyon jó állapotban van, és rendkívül motivált a győzelemhez. Szóval, miért ne jönne vissza? Ha jó autót kap, és győztes csapatban lehet, biztos, hogy visszatér” – fogalmazott.


Ami Alonso idei szezonját illeti, a múlt héten újabb győzelemmel gazdagodott a WEC amerikai fordulóján, a legendás sebringi pályán a Toyota LMP1-es csapatának színében. Ezzel a sikerrel egysége 15 pontosra növelte előnyét a japánok másik gárdájával szemben a 2018-19-es bajnoki pontversenyben. Következő futama május elején lesz Belgiumban.
Fernando Alonso (fotó: XPB) Fernando Alonso (fotó: XPB)