Musorujsag
Élő Eredmények

Kiderült, ki hogyan választott gumit a bahreini futamra

Kiderült, ki hogyan választott gumit a bahreini futamra

Pirelli
Közzétette a csapatok és a versenyzők Bahreini Nagydíjra vonatkozó gumiválasztását a Forma–1 hivatalos beszállítója, a Pirelli. A keményebb keverékek ezúttal sem voltak túl népszerűek a mezőny körében…

A jövő hét végén Bahreinben folytatódik a világbajnokság a szezon második futamával. Ennek helyszínére a Pirelli a 1-es, a 2-es és a 3-as keveréket szállítja, melyek közül az egységesített jelölési rendszer értelmében az első a fehér, a második a sárga, a harmadik pedig a piros színt kapja.

Ami magukat a keverékeket illeti, ahogyan azt a számozásból is láthatjuk, ezúttal nem lesz „ugrás” a skálán, a jelenlegi, öt vegyületet tartalmazó kínálatból ugyanis az egyes a legkeményebb, a kettes és a hármas pedig egy-egy fokozattal lágyabb nála.

A listából kiderül, hogy a csapatok ezúttal is hasonlóan gondolkodtak a taktika kijelölésekor. A három élcsapat hat versenyzője közül például csak a Red Bull-os Pierre Gasly lóg ki: míg a többiek egy kemény keveréket, valamint három közepeset és kilenc lágyat kértek, addig két keményet, három közepeset és nyolc lágyat – láthatjuk, azért nem nagy az eltérés.

A pilóták taktikáját a Renault, a Haas és a Williams is megosztotta. Ami az utóbbi istállót illeti, ők Gaslyhoz és a McLarenhez hasonlóan „konzervatívabb” stratégiát választottak nyolc-nyolc szett lágy abronccsal, miközben a Toro Rosso és a Renault a „legagresszívebb” megoldást választotta: ők tíz-tíz garnitúrát kértek a leglágyabb abroncsokból.

A Bahreini Nagydíj gumikiosztása:

Kép: Pirelli Kép: Pirelli
Borítókép: (Fotó: XPB)

További tartalmak