Musorujsag
Élő Eredmények

Rosberg szerint Bottas bajnok is lehet

Rosberg szerint Bottas bajnok is lehet

GMM
Ha fenn tudja tartani a szezonnyitón mutatott lendületét, Nico Rosberg szerint Valtteri Bottas idén akár a bajnoki címet is elhódíthatja. Ralf Schumacher eközben mindenkit óva int a komolyabb következetésektől, mondván, óvatosan kellene kezelni a finn múlt vasárnapi sikerét.

A gyenge 2018-as szezon után Bottas megfogadta, erősebben, új emberként és pilótaként tér vissza, Ausztráliában pedig rögtön futamgyőzelemmel és „vagány viselkedéssel” jelezte, komolyan gondolja a megújulást. Sikere kapcsán sokan elmondták már, pont ilyen kezdésre volt szüksége, ha valóban le akarja győzni ötszörös világbajnok csapattárását, Lewis Hamiltont.

A brit korábbi ellenfele és márkatársa, a 2016-ban bajnoki címet szerző Nico Rosberg is elégedetten könyvelte el Bottas eredményét, sőt kijelentette, ha a finn így folytatja, elkaphatja Hamiltont, aki lehet, egyfajta hullámvölgyben kezdi az évet (mint akkor, amikor ő legyőzte).

Bottas harcos üzemmódba kapcsolt erre a szezonra” – kezdte a német. „Márpedig az F1-ben sosem szabad alábecsülni a mentális oldalt. Ezt tavaly (Sebasian) Vettel esetében is láthattuk. Szerintem Valtteri bajnok is lehet, ha meg tudja tartani ezt a pozitív mentalitást, Lewisnak ugyanis vannak gyengébb időszakai” – magyarázta.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB) Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

„A rajt Lewis egyik gyengéje. Biztos sokan meglepődtek Valtteri nagyon gyors startján. Ahogyan annak idején én is, szerintem most ő is rengeteget gyakorolt a kuplunggal ezen a hétvégén. Egyszer kétszer, akár százszor, míg Lewis maximum ötször. A gondot az jelentheti számára, hogy amint azt többször is láttuk már, Lewis rettenetesen erős az időmérőkön, de az esély azért így is adott egy jó csatához. Lewisnak is vannak rosszabb futamai” – fogalmazott.

Miközben Bottas rengeteg dicséretet kapott, és sokan már a Hamiltonnal való csatát vizionálják, a Jordan, a Williams és a Toyota korábbi versenyzője, Ralf Schumacher sokkal óvatosabban nyilatkozik a finn sikeréről. Szerinte egyelőre nem szabad túlzó következtetéseket levonni abból, és Bottasnak is nagyon oda kell figyelnie, hogy ne szálljon el a jó kezdéstől.

„A tavalyi szezonja után nem kérdés, hogy szüksége volt erre a lökésre. Egyértelmű, hogy piszok gyors tud lenni, de nem túl stabil. Nem túl stabil, ha nagyobb nyomás alatt kell versenyeznie” – kezdte Schumacher. „Szóval szerintem ez még kicsit korai” – utalt Bottas rádiós üzenetére, melyben melegebb éghajlatra küldte az őt bírálókat. „Talán csak felszabadult, talán csak a feszültség tört ki belőle, és erre volt szüksége, de jobb, ha nem folytatja, mert kemény választ kaphat” – figyelmeztette a négyszeres futamgyőztest.

Valtteri Bottas és Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes) Valtteri Bottas és Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)
Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak