Musorujsag
Élő Eredmények

Alonsót most nem érdekli az F1

Alonsót most nem érdekli az F1

Motorsport
A királykategóriának tavaly év végén hátat fordító Fernando Alonsót egyelőre nem izgatja a Forma–1, hiszen idei céljainak elérését – főként a nagy mesterhármas megszerzését – fontosabbnak tartja, viszont továbbra sem zárja ki, hogy egy nap még visszatér.

Mivel rendre sejtelmesen fogalmaz, Alonsót visszavonulása óta szinte folyamatosan a visszatérés lehetőségéről faggatják. Legutóbb a WEC amerikai fordulójának helyszínén, a legendás sebringi pályán (ahol egyébként csapatával újabb futamgyőzelmet szerzett) szegezték neki a kérdést, hogyan áll most az F1-es szereplés gondolatával.

„Nem igazán követem az F1 történéseit a napokban” – kezdte a spanyol, utalva arra, hogy nem fordít figyelmet az amerikai versennyel egy hétvégén rendezett Ausztrál Nagydíjra. „Nem is nagyon tudnám figyelni, és nem is igazán érdekel!” – hangsúlyozta.

Fernando Alonso (Fotó: WEC) Fernando Alonso (Fotó: WEC)

„A tesztek óta igazából egy kicsit a partvonalon vagyok. Persze mint minden rajongót, engem is érdekel, hogyan alakul az erősorrend, hol állnak valójában a csapatok, de ettől tekintve igazából nem érzek égő vágyat arra, hogy ott legyek, vagy, hogy ne maradjak le semmilyen apró részletről. Most itt vagyok, 200 ezer néző jön ki a helyszínre, száz és száz csapat valamint versenyző, 16 ezer gumi a Michelin sátrában… szóval a világ versenyközpontja most a hétvégén Sebring” – szúrt oda az F1-nek.

Elmondta, az idei tervek egyelőre sokkal jobban izgatják (a WEC mellett az Indy500-on is indul, amit ha megnyer, a világon másodikként elhódítja a motorsportok nagy mesterhármasát), 2020-ra pedig még nincsenek egyértelmű tervei, azt viszont továbbra sem tartja kizártnak, hogy megfelelő körülmények keretében visszatér az F1-be.

„Nem zártam be az ajtókat magam mögött 2020-ra, amikor bejelentettem, hogy a 2019-es évre visszavonulok. Azért döntöttem így, mert most vannak más kihívásaim, de nincs kristálygömböm, hogy megjósoljam, hol leszek 2020-ban, hogy indulok-e a gokart világbajnokságon a következő három évben. Ha a szezon felénél majd látom, mit értem el a fontos kihívásokból, és mit tud nyújtani az F1 2020-ra… akkor ez is egy lehetőség marad. A következő három évre is” – zárta gondolatát.

Fernando Alonso (Fotó: XPB) Fernando Alonso (Fotó: XPB)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak