Musorujsag
Élő Eredmények

Ezért nem igazolt Webber a Ferrarihoz

Ezért nem igazolt Webber a Ferrarihoz

Express
A Red Bull korábbi versenyzője, Mark Webber elárulta, miért utasította vissza annak idején a Ferrari ajánlatát, és maradt a bikások kötelékében, noha valós esélye lett volna arra, hogy az olasz istálló pilótája legyen.

Sokszor hangoztatott kijelentés, hogy a legtöbb F1-es pilóta titkon, vagy akár vállaltan is vágyik arra, hogy egy nap a sportág történetének legeredményesebb és legnépszerűbb, valamint legkomolyabb hagyományokkal bíró csapatának, a Ferrarinak a versenyzője legyen. Megadatni azonban csak keveseknek adatik meg, hogy a vörös autót vezessék.

Vannak olyanok is, akik közel kerülnek a nagy lehetőséghez, de különböző okokból kifolyólag sosem kerülnek be a csapatba. Mint kiderült, ilyen volt Mark Webber is, akinek a Red Bull-os időszak során lett volna esélye arra, hogy a vörösökhöz igazoljon.

Fernando Alonso és Mark Webber a 2011-es valenciai futamon (Fotó: Batchelor / xpb.cc) Fernando Alonso és Mark Webber a 2011-es valenciai futamon (Fotó: Batchelor / xpb.cc)

Végül azonban a felkínált szerződés időtartama, valamint a menedzsmentek közötti huzavona miatt nem lett semmi a csapatváltásból. Ezt az ausztrál a Channel 4 F1-es műsorában árulta el, ahol a vendég a Ferrari korábbi csapatvezetője, Stefano Domenicali volt. „Monte-Carlóban volt egy találkozónk és nagyon közel került ahhoz, hogy megegyezzünk a feltételekben” – mesélte Webber.

„Már nagyon vártam, hogy Stefanóval dolgozzak, de a szerződés időtartama egy kissé problémás volt számomra. Ugyanakkor Luca di Montezemolo (a Ferrari akkori elnöke) nagyon azt akarta, hogy látogassam meg személyesen Olaszországban, miközben mögöttem pedig ott állt Flavio Briatore (a menedzser), és volt egy kisebb birkózás. De végső soron gyorsan aláírtam volna egy kétéves szerződést, a Ferrari azonban csak egy plusz egyest ajánlott. Maradtam hát a Red Bullnál” – folytatat.

Az ausztrál 2013-as visszavonulásáig (egészen 2007-től) a bikásokat erősítette, ahol háromszor volt harmadik a pontversenyben. Az F1 elhagyása után a WEC-ben próbált szerencsét a Porsche gyári csapatánál, mellyel a világbajnoki címig is eljutott, mielőtt végleg felhagyott a profi versenyzéssel és televíziós szakértőnek állt.

Mark Webber (Fotó: EPA/SEBASTIAO MOREIRA) Mark Webber (Fotó: EPA/SEBASTIAO MOREIRA)
Borítókép: Mark Webber (Fotó: XPB)

További tartalmak