Musorujsag
Élő Eredmények

Ismét változik a Ferrari neve (frissítve!)

Ismét változik a Ferrari neve (frissítve!)

RaceFans
A Ferrari ismét névváltoztatási kérelmet nyújtott be a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA), hogy a Bahreini Nagydíjon már viselhessék az új főtámogató nevét, amit a szezonnyitó előtt törölniük kellett.

Az olaszok a RaceFans kérdésére erősítették meg, már jelezték, hogy ismét változtatni szeretnének a csapatnéven. A jelenlegi előírások értelmében az FIA-nak hét napja van a kérelem elbírálására és az új csapatnév kihirdetésére (ez feltehetően pusztán formaság, Bahrein előtt tehát sor kerülhet az újabb váltásra).

Az eredeti tervek szerint egyébként már Ausztráliában is Mission Winnow Scuderia Ferrariként versenyeztek volna, a főtámogató nevét és logóit azonban el kellett távolítaniuk, miután a helyi hatóságok bújtatott dohányreklám miatt vizsgálódni kezdtek.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB) Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

Hogy elkerüljék a további bonyodalmakat, a vörösök még a csapatruházatot is megváltoztatták (a tavalyi szezon végén viseltet vették ismét használatba), a Mission Winnow logói helyett pedig a gyártó fennállásának 90. évfordulója előtt tisztelegtek az eseményt hirdető feliratokkal. Viszont már akkor jelezték, az eredeti festés Bahreinben „visszatér” (a teszteken már használták).

A dohánytermékek reklámozása 2006 óta tilos a Forma–1-ben, a Ferrari azonban ennek ellenére is komoly együttműködést ápol Philip Morrisszal. A dohányzás helyetti alternatív megoldásokat népszerűsítő Mission Winnow is ennek keretében került fel az autóra.

A Ferrari mellett egyébként a McLaren is népszerűsíteni kezdett egy hasonló kezdeményezést (ők a British American Tobaccóval szerződtek), és bár ez messze nem kapott akkora hangsúlyt az autó festésén, és névadó szponzorrá sem vált, a logókat a britek is eltávolították az ausztrál futamra. Feltehetően Bahreinben ezek is visszatérnek majd.

Frissítés: Az FIA már ki is adta az új, a Ferrari megváltoztatott csapatnevét tartalmazó nevezési listát a Bahreini Nagydíjra.

Borítókép: Ferrari (Fotó: XPB)

További tartalmak