Musorujsag
Élő Eredmények

A Ferrari révén duplázhat Mick Schumacher?

A Ferrari révén duplázhat Mick Schumacher?

Quatidiano.net/blog/turrini, Motorsport
Egyszerre két csapattól is tesztlehetőséget kaphat Mick Schumacher a bahreini szezonközi teszten: az Alfa Romeo mellett várhatóan a Ferrari is beveti a németet.

Ahogy már megírtuk, német források úgy tudják, az Alfa Romeo csapata már döntött arról, hogy Mick Schumachert autóba ülteti a Bahreini Nagydíjat követő kedden és szerdán tartott évközi teszten. A svájci istálló egyelőre nem erősítette meg ezt a hírt, és olasz sajtóbeszámolók szerint még az sem dőlt el, hogy Michael Schumacher fia valóban a hinwiliekkel tesztel-e először az F1-ben.

A Ferrarihoz közel álló Leo Turrini szerint Mick Schumacher a múlt pénteken Maranellóban töltötte 20. születésnapját, ahol többek között üléspróbája is volt, mellyel előkészítették a szahíri bevetését. Roberto Chincero, az olasz Motorsport munkatársa ugyancsak úgy tudja, hogy Mick Schumacher jövő héten a Ferrarival is tesztelni fog. Szerinte ráadásul a vörösöktől kapja előbb a lehetőséget, vagyis jó esély van arra, hogy mégis az őt az utánpótlás-akadémiájára év elején fölvető maranellóiakkal vezessen életében először aktuális F1-es gépet.

Schumacher a bahreini hétvégén a Forma–2-es bajnokságban mutatkozik be a Prema-csapattal. Ezt követően a hétfőt a tesztjére való felkészülésnek fogja szentelni – a várakozás szerint a Ferrarival. Szerdán pedig valóban sor kerülhet az alfás gyakorlásra is.

Amennyiben a két csapat a másik napját aktív versenyzőjének adja, Micknek még arra is marad esélye, hogy az év második hasonló tesztjén, a májusi barcelonai gyakorláson újra autóba ülhessen valamelyiküknél. A szabályok értelmében az összesen négy tesztnapból kettőt kell fenntartani fiatal versenyzők számára – a kérdés csak az, az Alfa és a Ferrari tervez-e mást is kipróbálni a folytatásban.

Borítókép: Mick Schumacher a Ferrari Múzeum apjának dedikált kiállításán (Fotó: Museo Ferrari)

További tartalmak