Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Mick Schumacher a Ferrarival tesztel először az F1-ben!

Hivatalos: Mick Schumacher a Ferrarival tesztel először az F1-ben!

Ferrari, Alfa Romeo
Hivatalossá vált: a Ferrarival ejti meg Mick Schumacher élete első Forma–1-es tesztjét. Az olasz csapat mellett az Alfa Romeo is megerősítette a bahreini tesztjüket.

Hétszeres világbajnok édesapja, Michael Schumacher Forma–1-es debütálása után 28 évvel belép a királykategória kapuján Mick Schumacher is! A hétfői találgatások után kedden hivatalossá vált, hogy a Forma–3 tavalyi bajnoka a jövő héten a bahreini évközi F1-es teszt mindkét napján autóba ülhet.

Jövő kedden elsőként a Ferrari idei autóját, az SF90-est fogja vezetni a szahíri pályán, aztán szerdán átül az Alfa Romeo C38-asba. Ezt a két csapat kedd reggel jelentette be hivatalosan. Az Alfa emellett azt is megerősítette, hogy az év második szezonközi tesztjén, a májusi barcelonai két napon a Ferrari Akadémia egy másik tagja, Callum Ilott is lehetőséget kap tőlük egy nap erejéig. A svájciaknál ezzel mindkét fiataloknak szánt tesztnap elkelt, a Ferrari a spanyolországi terveit még nem tisztázta.

„Több mint izgatott vagyok! Köszönöm a Ferrarinak ezt a lehetőséget! Nagyon várom már a tesztet, biztosra veszem, hogy nagy élmény lesz” – nyilatkozta a 20. születésnapját múlt pénteken ünneplő Mick Schumacher, aki tehát annál a csapatnál teljesíti első hivatalos F1-es kilométereit, amellyel apja a legnagyobb sikereit érte el a 2000-es évek elején.

Az ifjabb Schumacherre a jövő heti F1-es teszt előtt azonban vár még egy fontos megméretés. A hétvégén Bahreinben elrajtol a Forma–2-es bajnokság, melynek idén újoncként ő is a résztvevője a Prema-csapattal. „Egyelőre tudatosan félreteszem a teszt gondolatát, mert nagyon várom már, hogy teljesítsem az első F2-es versenyemet is. Szeretnék most száz százalékig erre a hétvégére összpontosítani” – tette hozzá a német.

Mattia Binotto szerint mind Schumacher, mind Ilott pályafutásának lökést adhat, hogy a Forma–2-es szereplésük mellett esélyt kapnak az F1-gyel való ismerkedésre. „Őszintén hiszünk a Ferrari Akadémia értékében, a magas szintű edzésprogramunkban, melyet tehetséges fiatalok számára állítottunk össze. Ennek bizonyítéka, hogy az egyik ülésünket Charles Leclerc-nek adtuk. Ezért is öröm számunkra, hogy lehetőséget biztosíthatunk az F1-es tapasztalatszerzésre Micknek és Callumnak. Mick januárban csatlakozott a Ferrari Akadémiához, Callum már 2017 óta velünk van. Mindketten haladnak fölfelé, és hiszem, hogy az SF90-es tesztelése Bahreinben, illetve Barcelonában nagyon hasznos lesz a pályafutásuk szempontjából” – fogalmazott a Ferrari csapatfőnöke.

A maranellói csapat azt is megerősítette, hogy szerdai tesztnapján Sebastian Vettel ül autóba Bahreinben. Az Alfa még nem döntött arról, hogy a keddet mely versenyzőjének adja.

Borítókép: Mattia Binotto és Mick Schumacher (Fotó: Ferrari)

További tartalmak