Ricciardo feltöltődött a kiábrándító kezdés után

Daniel Ricciardo úgy érzi, sikerült feltöltődnie és maga mögött hagynia a kiábrándító ausztráliai szezonkezdést, és összeszedetten veszi az irányt Bahrein felé, ahol reméli, feledtetni is tudja majd a rossz eredményt.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Nem a tervek szerint alakult Ricciardo első renault-s hétvégéje hazai közönsége előtt: az ausztrál már az időmérő második szakaszában kiesett, a futamon pedig néhány másodperc után elveszítette esélyét egy jó eredményre, amikor első vezetőszárnyát összezúzta egy csatornafedél. Később aztán elismerte, a nagy felhajtás sem hatott rá túl pozitívan…


Ausztráliában ugyanis a megszokottnál több médiamegjelenése volt, több szponzori eseményen kellett helyt állnia, és a szurkolók igényeinek is szeretett volna megfelelni. Nem meglepő tehát, hogy vasárnapra komoly nyomás került a vállára.
Daniel Ricciardo szárnyvesztése, Ausztrália, Australia, Melbourne (Fotó: MTI/EPA) Daniel Ricciardo szárnyvesztése (Fotó: MTI/EPA)


A Bahreini Nagydíjat megelőzően azonban úgy érzi, sikerült mindezt maga mögött hagynia, és felöltődve vág neki a második fordulónak. „Most már szeretném magam mögött hagyni Ausztráliát. Összességében frusztráló hétvége volt, főleg úgy, hogy a tempó adott volt egy jobb eredmény eléréséhez” – magyarázta.


„Az időmérővel kapcsolatban már akkor éreztem, hogy én hagytam benne némi időt, ami egyet jelentett azzal, hogy nem volt túl jó a rajtpozíciónk. A versenyről pedig nem tudok túl sokat mondani. A bahreini pályát nagyon szeretem, és remélem, most jobb hétvégénk lesz. Volt egy kis időm a pihenésre a két versenyhétvége között, szóval most úgy érzem, sikerült feltöltődnöm a most következő futam előtt” – hangsúlyozta.


„Mindig élveztem a versenyzést a bahreini pályán. Van néhány elég jó előzési pont, szóval érdekes lesz megfigyelni, mennyit segítenek az új szabályok, mennyivel lesz másabb a követés, főleg a célegyenesben. Remélem, ezen a hétvégén játékban leszünk. Először biztosítanunk kell, hogy gyorsak legyünk az időmérőn, aztán pedig a középmezőny élére kellene állnunk” – tekintett előre.
Daniel Ricciardo (Fotó: XPB) Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)