Jobb a McLaren, de Alonso nem bánt meg semmit

Bár a McLarennek sikerült előrelépnie a tavalyi szezon végén mutatott formához képest, a Forma–1-től visszavonuló Fernando Alonso nem bánta meg, hogy elhagyta a királykategóriát és más célokat tűzött ki maga elé a 2019-es évre.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

A kezdés tavaly sem volt rossz a McLarennél, az év második felében viszont folyamatosan estek vissza, miután egy „alapvető problémának” köszönhetően a fejlesztések sem működtek megfelelően. A szezon végén már a Williamsszel küzdöttek a mezőny végén, nem meglepő tehát, hogy voltak, akik 2019-re is hasonló gyengélkedést vártak tőlük.


Az első két hétvégén viszont meglepően jól szerepeltek! Carlos Sainz ugyan eddig meglehetősen balszerencsés, Lando Norris Bahreinben értékes pontokat szerzett, azt követően, hogy zsinórban másodszor ott tudott lenni az időmérő harmadik szakaszában is.
Lando Norris (Fotó: XPB) Lando Norris (Fotó: XPB)


Sainz a javulás kapcsán elmondta, 2018 második felét a problémák felfedésével töltötte, és úgy tűnik, a munka kifizetődő volt, hiszen a csapat orvosolni tudta azokat, új autójukat pedig egyre jobban megismerik. Így fordulhat elő az, hogy ott tudnak lenni a legjobbak között az időmérőn, ami szerinte pár hónapja még „elképzelhetetlennek” tűnt.


A McLaren fejlődését látva azonnal felmerült, megbánta-e döntését Fernando Alonso, aki 2018 végén szállt ki az F1-ből, részben azért, mert már unta az eredménytelenséget. Mivel a spanyol személyesen is jelen volt Bahreinben, neki is szegezték a kérdést.


Ő viszont egyértelmű választ adott. „Úgy döntöttem, hogy ebben az évben más célokat tűzök ki magam elé” – kezdte, utalva a WEC-ben való szereplésére és az Indy500-ra. „Tavaly negyedik voltam a bajnokságban pont a bahreini futam után. Ausztráliában ötödik lettem, itt pedig hetedik. Összesen 18 évet töltöttem a Forma–1-ben és azt hiszem nem szívesen maradtam volna itt csak azért, hogy nyolcadik-kilencedik legyek” – hangsúlyozta.
Fernando Alonso (Fotó: XPB) Fernando Alonso (Fotó: XPB)