Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappen: Bahreinnél rosszabb már nem lehet

Verstappen: Bahreinnél rosszabb már nem lehet

Autosport, RaceFans
Max Verstappen szerint a Red Bull tanult a bahreini tesztből, és már többet tud arról, min siklott félre a múlt hétvégéjük. Kínára javulást ígér.

A melbourne-i dobogós helyezés után képtelen volt ismételni a Red Bull. Noha a Bahreini Nagydíj végén pályára küldött biztonsági autó nélkül alighanem Max Verstappené lett volna a meghibásodó motorral célba érő Charles Leclerc harmadik helye, a holland a versenyt követően kijelentette, a teljesítményük alapján nem érdemeltek dobogós helyezést ezen a versenyen.

A csapatnak leginkább az RB15-ös karosszériájával gyűlik meg a baja, amely eddig kényesnek bizonyult, és rendkívül szűk beállítási tartományban tudta hozni, amit várnak tőle. Már amennyire. Ezt a tartományt viszont nem könnyű megtalálni: Ausztráliában csak az időmérő edzés előtt/alatt sikerült, Bahreinben pedig egyáltalán nem.

Innen nézve az év első szezonközi tesztje nem is jöhetett volna jobbkor az osztrák csapatnak. Max Verstappen kedden a legjobb idővel zárt, és bár a munkájukat nehezítette az órákon át tartó eső, összességében úgy érezte, sok mindent megtanultak, és magabiztosabban várhatják a kínai folytatást. „Annál rosszabb úgysem lehet, mint amit itt mutattunk” – tekintett már a harmadik verseny elébe a holland. „Elkövettünk pár hibát a beállításokkal, miközben Ausztráliában még egészen elégedettek voltunk. Bár még úgy is elmaradtunk húsz másodperccel Valtteritől, de azon a versenyen nem nyomhattam úgy, ahogy akartam, mert mindig feltartott valaki. Szerintem tudunk többet is annál, mint amit eddig mutattunk.”

Max Verstappen (Fotó: XPB) Max Verstappen (Fotó: XPB)

„A mostani teszt nagyon hasznos volt. Máris sokat megtudtam a problémákról, és ennek örülök. Nincs valami sok napunk az autó megértésére, és a hétvégék alatt azok a másfél órák hamar elrepülnek. Az ilyen napok viszont sokat segítenek” – mondta tesztjéről.

Hogy pontosan mi jelenti a Red Bull RB15-ös problémáját, arról viszont nem árult el konkrétumokat. „Mindig minden területen lehet javítani. Tudtuk, hogy mi nem stimmelt az itteni versenyen a hátsó tapadással, ezért ezen dolgoztunk. Egy kicsit mindenen. Mindig nagyobb leszorítóerőre vágysz, de az is számít, milyen az autó egyensúlya. Mi a versenyhétvégén nyilvánvalóan rosszul csináltunk valamit, és ezért is volt nagyon pozitív ez a teszt.”

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak