Musorujsag
Élő Eredmények

Russellt nem zavarja, hogy „láthatatlan” a mezőny végén

Russellt nem zavarja, hogy „láthatatlan” a mezőny végén

RaceFans, GMM
A Williams újonca, George Russell nem aggódik amiatt, hogy csapata gyengélkedése miatt a mezőny végén kell autóznia, ezáltal „láthatatlanná válva” a többség számára, hiszen biztosra veszi, a szakértők így is jól fel tudják mérni, mire képes.

Russell a GP3-ban és a Forma–2-ben is azonnal bajnok tudott lenni, F1-es debütálását tehát komoly várakozások előzték meg, a Williams gyenge szereplését látva azonban hamar eldőlt, a fiatal brit egyelőre csak a csapattárs (a tapasztalt Robert Kubica) elleni küzdelemben bizonyíthatja rátermettségét, autója ugyanis egyelőre az utolsó előttitől is alaposan elmarad.

A hasonló helyzetben lévő fiatalok az utóbbi években többször elmondták, frusztrálónak tartják, hogy csak a mezőny végén autózhatnak, ott ugyanis észrevehetetlenné válik jó szereplésük. Russell nem ért egyet ezekkel a véleményekkel.

George Russell (Fotó: XPB) George Russell (Fotó: XPB)

Szerinte, aki ért a sporthoz, és akinek a véleménye számára döntő fontosságú (például a Mercedes vezetői, akik továbbra is figyelik őt), azok megfelelően tudják értékelni teljesítményét a jelenlegi helyzetben is. „A kívülállók közül senki sem veszi észre, de akinek tudnia kell, a Williamsnél, a Mercedesnél, a menedzsmentemben, vagyis azok az emberek, akik előrevihetik a pályafutásomat, egészen pontosan tudják, milyen teljesítményt nyújtok” – magyarázta.

„Rajtam tartják a szememet, és elégedettek a teljesítményemmel” – fűzte hozzá a brit tehetség, majd kiemelte, egyelőre az a legfontosabb számára, hogy segítse a Williams fejlődését, miközben bizonyítja, mire képes a Forma–1-ben. Kiemelte, a televízión keresztül egyébként is nehéz megítélni, milyen teljesítményt nyújt egy versenyző.  

Bahreinben egyébként egy „különleges élményben” is része lehetett, a teszt második napján ugyanis ő futotta meg a leggyorsabb kört, mégpedig a Mercedesszel, a címvédő ugyanis őt nevezte fiatal pilótaként a gyakorlásra. „Nem jelentenek sokat az idők a teszten, de mindig különleges dolog egy lista élén lenni. Eredményes tesztnap volt, sokat tanultunk, ezzel segítve a csapat fejlődését. Én magam is sokat tanultam abból, hogy most egy másik autót vezettem” – mondta.

George Russell (Fotó: XPB) George Russell (Fotó: XPB)
Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak