Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtó: Silverstone marad!

Sajtó: Silverstone marad!

GMM
Német sajtóhírek szerint a silverstone-i pálya tulajdonosai és a Forma–1 vezetői közel kerültek a futamrendezési szerződés meghosszabbításához, a klasszikus pálya tehát várhatóan 2019 után is a versenynaptárban marad.

A silverstone-i futam szervezői 2017-ben léptették életbe az eredeti szerződésben rögzített kilépési záradékot, melynek értelmében a kontraktus az idei futam után ér véget a 2026-os év helyett. Döntésüket azzal indokolták, hogy a következő években nem tudják – és nem is akarják – kifizetni a folyamatosan növekvő rendezési díjat.

Azóta több alternatív lehetőség is felmerült, a Liberty Media ugyanis mindenképpen meg szeretné tartani a Brit Nagydíjat. A leggyakrabban egy Londonban rendezendő utcai futamról cikkeztek, amit a kereskedelmi jogok birtokosa is örömmel fogadott volna.

Fotó: XPB Fotó: XPB

Noha a pálya tulajdonosai ezalatt többször keményen odaszóltak az amerikaiaknak, jelezték, még nem engedték el a Brit Nagydíjat és folytatják a hosszabbítással kapcsolatos tárgyalásokat. Az F1 részéről a sportigazgató, Ross Brawn többször is jelezte, komoly múltja miatt nem szeretnék elengedni Silverstone-t, a tárgyalások viszont nehezek lesznek.

Úgy tűnik, végül sikerül megtalálni a közös nevezőt, legalábbis az Auto Motor und Sport megbízható tudósítója, Michael Schmidt nemrég arról írt, a felek komoly áttörést értek el a folytatással kapcsolatos egyeztetések során.

Az új szerződés várhatóan májusban kerül aláírásra, és biztosítani fogja a silverstone-i futam hosszabb távú jövőjét (feltehetően az anyagiakkal kapcsolatban is sikerült mindkét fél számára elfogadható kompromisszumot kötni). Az AMUS ezen felül azt is megtudta, az illetékesek 2020-ban egy nagyszabású, a futam 70. évfordulóját ünneplő eseménysorozattal is készülnek majd.

Borítókép: (Fotó: XPB)

További tartalmak