Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton már Schumachernél is többet keresett versenyzőként

Hamilton már Schumachernél is többet keresett versenyzőként

Forbes, Motorsport-Total
Újabb területen előzte meg Lewis Hamilton Michael Schumachert? A Forbes szerint már a brit minden idők legtöbbet kereső versenyzője.

Az utóbbi években Michael Schumacher több rekordját is átadta a múltnak Lewis Hamilton – csúcsdöntései a jelek szerint azonban nem korlátozódnak a versenypályára. A Forbes című gazdasági lap felmérése szerint a Mercedes ötszörös világbajnoka a tavaly megkötött új szerződésével megelőzte Schumachert, és már ő számít a pályafutása során legtöbb pénzt kereső versenyzőnek. A szaklap 435 millió euróra becsüli a Hamilton által eddig összegyűjtött pénzt, miközben a pályafutását 2012-ben befejező Michael Schumacher 413 millió eurónál állt meg.

Fontos kiemelni, e számításban kizárólag az aktív évek alatt keresett pénz összegét vették figyelembe, és csak az alapfizetést és a bónuszokat, vagyis a személyes támogatóktól kapott összegeket és a sportágon kívüli üzleti tevékenységet nem. A Forbes szerint Hamilton a tavalyi szerződéshosszabbításával 2020-ig évi 45 millió eurót kap (bónuszokkal együtt), és ez az összeg elég volt ahhoz, hogy megelőzze mercedeses elődjét.

Az F1-esek listájának harmadik helyét Fernando Alonso foglalja el 407 millió euróval, őket Sebastian Vettel 319 euróval, Kimi Räikkönen pedig 295 millió euróval követi. A legjobb ötöt Jenson Button követi 131 millióval, és a top 10-es listán több nem világbajnok versenyző neve is megtalálható. Közülük a legjobban kereső Ralf Schumacher volt, aki a 2005-ben kötött jövedelmező toyotás szerződésének köszönhetően 108 millió eurót gyűjtött össze. Michael Schumacher öccsét Jacques Villeneuve, Felipe Massa és Rubens Barrichello követik.

A pályafutása során legtöbbet kereső F1-es versenyzők (Forrás: Forbes):

1. Lewis Hamilton – 435 millió euró

2. Michael Schumacher – 413 millió euró

3. Fernando Alonso – 407 millió euró

4. Sebastian Vettel – 319 millió euró

5. Kimi Räikkönen – 295 millió euró

6. Jenson Button – 131 millió euró

7. Ralf Schumacher – 108 millió euró

8. Jacques Villeneuve – 102 millió euró

9. Felipe Massa – 97 millió euró

10. Rubens Barrichello – 97 millió euró

Ha a versenyzőként megkeresett pénzek terén már előzött is, Lewis Hamilton az összvagyonát tekintve még jócskán elmarad Michael Schumachertől. A szponzorpénzeket és a versenyzésen kívüli aktivitásokat is számítva a hétszeres világbajnok bevételét 2017-ben 890 millió euróra becsülte a szaklap, vagyis e kimutatás szerint még mindig Schumacher a leggazdagabb versenyző a világon. És összességében az 5. legtöbbet kereső sportoló is. E lista élén a kosaras Michael Jordan áll 1,6 milliárd euróval, őt három golfozó, Tiger Woods, Arnold Palmer és Jack Nicklaus követi, míg a 2018 legjobban kereső sportolójának minősített bokszoló, Floyd Mayweather „csak” a 9. volt.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak