Ma mutatják be a McLaren és Alonso új Indy-autóját

Hétfő délután mutatja be a nagyközönségnek Fernando Alonso idei Indycar-autóját a McLaren.

Fotó: McLaren Indy/Twitter

A wokingiak az előző évben jelentették be, hogy 2019-ben saját csapattal térnek vissza az Indy 500-as versenyre. A tripla koronát hajszoló Fernando Alonso számára életre hívták a McLaren Indy-projektet, melynek vezetésével a Force India korábbi helyettes csapatfőnökét, Bob Fernleyt bízták meg. A szakember egy egész mérnök- és szerelőgárdát hozott össze a május végi viadalra, megállapodást kötöttek a Chevrolettel, mely motort biztosít számukra, ezenkívül technológiai együttműködésbe kezdtek a Carlin Racinggel is.


Az így előállt McLaren-masinát a csapat hétfőn, magyar idő szerint 15 órakor fogja leleplezni – erről a wokingiak egy kedvcsináló videóval adtak hírt, mely a McLaren korábbi Indy 500-as részvételeit idézi fel, miközben már bevillantja a Fernando Alonso által az idei versenyre választott 66-os rajtszámot is.


Közösségi oldalán a csapat már pár részletfotót is közölt az új autóról, melyek azt sugallják, hogy ismét a 2017-ben már használt narancssárga festés mellett tették le a voksukat, jóllehet, az autón a világoskék szín is helyet kaphat.


A gép és az új McLaren-csapat első tesztjét kedden tartják a Texas Motor Speedwayen.