Musorujsag
Élő Eredmények

8 év után újra versenyez Mika Häkkinen!

8 év után újra versenyez Mika Häkkinen!

Intercontinentalgtchallenge.com
Nyolc év után visszatér a versenyzéshez a Forma–1 kétszeres világbajnoka, Mika Häkkinen – ráadásul egy McLarennel!

Finnország második F1-es világbajnoka gondolt egy merészet, és úgy döntött, idén augusztusban újra versenyezni fog! Kedden jelentették be, hogy Mika Häkkinen részt vesz az Intercontinental GT Challenge-sorozat idei utolsó előtti megméretésén, a szuzukai 10 órás GT-versenyen. Két japán csapattársa lesz, a japán Forma–3-ból ismert Kubota Kacuaki, valamint a Super Formulában is versenyző Isiura Hiroaki, autójuk pedig stílszerűen egy McLaren, egy 720S GT3-as modell.

Häkkinen 1998-ban és 1999-ben lett a Forma–1 világbajnoka, bajnoki sikerét mindkét évben éppen Szuzukában biztosította be, a McLaren-csapat versenyzőjeként, vagyis mostani szereplése több szempontból is felidézi majd a régi szép időket. Az F1-nek 2001 végén búcsút intő, később a DTM-ben is versenyző finn ugyan régi autókkal többször is versenyzett vagy bemutatózott az utóbbi időben, és tavaly első bajnoki címe 20. évfordulóján az 1998-as McLarenjét is újra vezethette Japánban, igazi versenyen viszont 2011-ben indult utoljára a kínai Csuhajban, ugyancsak egy megbízhatósági viadalon.

„2017 márciusában tizenhat év után először látogattam el a szuzukai versenypályára, ahol újra találkozhattam a lelkes japán szurkolókkal. Tavaly aztán vezethettem az MP4/13-ast a különleges szuzukai 8-as alakú pályán, idén pedig úgy döntöttem, hogy a 2011 novemberében megrendezett Intercontinental Le Mans Cup csuhaji versenye óta először ismét versenyezni fogok, és a szuzukai pályát választottam a visszatérés helyszínéül. Szuzukában nyertem az első Forma–1-es bajnoki címemet, és sok lelkes japán barátom van ott” – nyilatkozta a kétszeres F1-es világbajnok.

A 10 órás szuzukai versenyt augusztus 23-a és 25-e között tartják; 2018-ban egy Mercedes AMG GT3-assal versenyző trió, Maro Engel, Tristan Vautier és Raffaele Marciello diadalmaskodott rajta.

Borítókép: Mika Häkkinen (Fotó: XPB)

További tartalmak