Musorujsag
Élő Eredmények

Leclerc öccse a Sauber juniorprogramjában folytatja

Leclerc öccse a Sauber juniorprogramjában folytatja

Autosport
A Ferrari monacói pilótájának, Charles Leclercnek az öccse, Arthur a Sauber juniorprogramjának tagjaként folytatja pályafutását és az idei szezonban a német és az olasz Forma–4-es bajnokságban bizonyíthat majd.

Az ifjabbik Leclerc tavaly kezdte formaautós pályafutását a francia F4-es szériában, ahol első nekifutásra ötödikként zárt (a szezon során két futamgyőzelmet is szerzett). Eközben a Forma–E-ben szereplő Venturi-istálló már felfigyelt rá, hiszen szerződtették juniorversenyzőjüknek. A tizennyolc éves pilóta most egy másik programba is bekerült.

Leclerc a Sauber (Charles az F1-ben már Alfa Romeóként szereplő istállónál kezdte pályafutását a tavalyi szezonban) pilótaprogramjának lesz a tagja, ami pedig csapatát illeti, Ralf Schumacher istállójánál fog versenyezni az F4-ben.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy a Sauber juniorcsapatának a tagja lehetek majd” – kezdte a fiatal versenyző. „Ez egy nagyon komoly program, ami a Forma–1-hez is kapcsolódik, a csapatnál pedig a bátyám is versenyzett már. Ez a lehetőség nagyon sokat jelent számomra. Az autóm más lesz, sokkal gyorsabb, mint amivel Franciaországban versenyeztem” – tette hozzá.

„A célom továbbra is az lesz, hogy győzelmeket szerezzek és továbblépjek egy magasabb rangú kategóriába. Nagyszerű lesz az US Racinggel és a Charouzzal dolgozni. Ez egy igazán profi csapat. Már most nagyon jól érzem magam náluk” – zárta gondolatát Leclerc.

„Örömmel látjuk, hogy a Sauber juniorcsapatának a felállása Arthur Leclerc-rel egészül ki” – mondta az igazolás kapcsán az Alfa Romeo csapatvezetője, Frédéric Vasseur, aki egyben a Sauber programjának egyik irányítója is. „Az előző évben már bizonyította ráteremettségét, most pedig a nemzetközi porondon is bemutatkozhat megtéve ezzel a következő lépést. A Sauber juniorcsapata az F4-es, az F3-as és az F2-es szinten is erős felállással vág neki az évnek” – folytatta.

Frédéric Vasseur (Fotó: XPB) Frédéric Vasseur (Fotó: XPB)
Borítókép: Arthur Leclerc (Fotó: Sauber)

További tartalmak