Nagy nyomás? Albon kapott egy jó tippet főnökétől

A Toro Rosso újonca, Alexander Albon elárulta, főnöke, a csapatot irányító Franz Tost bemutatkozása előtt, a királykategóriával járó nyomással kapcsolatban azt tanácsolta, egészen egyszerűen ne is foglalkozzon azzal.

Franz Tost és Alexander Albon (Fotó: XPB)

A Forma–1-es debütálás kapcsán minden újonc elmondja, a „szintlépést” követően érezhetően növekszik a vállukon lévő nyomás is, hiszen a királykategóriában sokkal nagyobb a tét, sokkal több a néző, és sokkal nagyobb a felelősségük is, hiszen több száz csapattársért küzdenek. Ezt a nyomást pedig nem egyszerű megszokni – többen hosszú ideig „küzdenek” vele.


Ami Albont illeti, úgy tűnik, eddig nem viselte meg túlságosan ez a változás: mindkét F1-es futamán tisztességesen helyt állt, viselkedéséből nem úgy tűnik, hogy ideges volna, főnökei pedig nem győzik dicsérni értettségét és képességeit.
Alexander Albon (Fotó: XPB) Alexander Albon (Fotó: XPB)


Elmondta, a Toro Rosso csapatfőnökétől, Franz Tosttól egy jó tippet is kapott az oly sokat említett nagy F1-es nyomás kezelésére. „Könnyű ebben a világban, és főleg az F1-ben úgy érezni, hogy folyamatosan nyomás alatt állunk” – kezdte a thaiföldi újonc. „Azért vagyok itt, hogy élvezzem a versenyzést. Tényleg nagyon élvezem a sportot” – tette hozzá.


„Franz mindig azt mondogatja nekem, hogy ne foglalkozzak a nyomással. Ez az ő mottója: egyszerűen csak ne foglalkozz vele. Azt mondja, csak a saját dolgommal foglalkozzak, csak azt végezzem. Én pedig igyekszem megtartani ezt, hiszen ez fontos az F1-ben” – magyarázta.


Albonnak pályafutása első szabadedzésén, Melbourne-ben volt egy bukása, amin a különböző, a média irányából érkező megjegyzések miatt elismeri, a jó tanács ellenére is többet agyalt, mint kellett volna. „Nem ez volt a legjobb kezdet azzal a megpördüléssel. És ez egy kicsit más volt, mint amihez korábban hozzászoktam. Ott volt a hiba, amin először nem gondolkodtam túl sokat, aztán a média elkezdte azt szajkózni, hogy trükkös napom volt” – elevenítette föl a történteket.
Alexander Albon (Fotó: XPB) Alexander Albon (Fotó: XPB)