Musorujsag
Élő Eredmények

Vandoorne úgy érzi, a McLaren megrágta és kiköpte

Vandoorne úgy érzi, a McLaren megrágta és kiköpte

GPblog, Marc Priestley
A csapat korábbi alkalmazottja, a ma már F1-es szakértőként és szakíróként ténykedő Marc Priestley elmondása szerint a be nem váltott ígéretként távozó Stoffel Vandoorne nem haragszik a királykategóriára, a wokingiakkal kapcsolatban viszont vannak rossz érzései…

Miután a kisebb géposztályokban sikert sikerre halmozott, mindenki izgatottan várta a belga debütálását, Forma–1-es pályafutása azonban két év után zátonyra futott. Bár autója 2017-ben s 2018-ban sem volt ütőképes, a belga egyszer sem tudott megvillanni, a csapattárs, Fernando Alonso pedig mindkét szezonban komoly verést mért rá.

Tavaly például 21-0-ra nyert az időmérős párharcban és a futamok többségén is a fiatalabb márkatárs előtt volt. Vandoorne aztán nem is talált versenyzői ülést a királykategóriában, igaz, némi kapcsolata azért marad a szériával, hiszen a Mercedes szimulátoros pilótaként alkalmazza őt.

A korábban a McLaren szerelőjeként dolgozó, az utóbbi években viszont F1-es könyvet író és a sportággal kapcsolatos blogot vezető Marc Priestley-t nemrég a fiatal belgáról kérdezték: arról, milyen érzéssel távozott a mezőnyből, és haragszik-e a történtek miatt. „Nemrég pont erről beszéltem vele” – kezdte. „Egy hivatalos eseményen találkoztam vele, ahol megkérdeztem, milyen érzései vannak a Forma–1-gyel kapcsolatban.”

Fernando Alonso túl nagy falat volt Stoffel Vandoorne-nak? (fotó: XPB) Fernando Alonso túl nagy falat volt Stoffel Vandoorne-nak? (fotó: XPB)

„Megkérdeztem, úgy érzi-e, hogy a sportág megrágta és kiköpte őt. Kemény tapasztalat lehetett ez számára, szóval érdeklődtem, hogyan élte meg. Azt mondta nekem, hogy a Forma–1 rendben van. Úgy érzi, inkább a McLaren rágta meg és köpte ki őt. Láttam, mekkora figyelmet fordítottak Fernandóra, Stoffel pedig, aki egyébként remek versenyző, belefásult abba, hogy folyamatosan második számúnak kell éreznie magát” – magyarázta.

Azt is megkérdezték, szerinte miért nem maradhatott Vandoorne tesztpilótaként, vagy akár szimulátorosként a McLarennél. Prestley szerint a válasz egyértelmű: nem igazán vágyott arra, hogy így folytassák az együttműködést. „Gyanítom, hogy ha a McLaren szimulátoros szerepet ajánlott volna neki –a színfalak mögött talán meg is kérdezték – akkor azt visszautasította volna.”

„Ami a Mercedest illeti, ez most egy nagyszerű lehetőség számára. Azzal, hogy most az ő szimulátorukban dolgozik, talán lehetősége is nyílhat arra, hogy visszatérjen az F1-be. Ki tudja, mit hoz a jövő? Most a Forma–E-ben van, és élvezi, hogy ott versenyezhet. Elmondta, hogy szeret ott lenni, igaz, még fel kell vennie a ritmust abban a bajnokságban. De úgy érzi, most újra beleszeretett a versenyzésbe. Sokan mondják ezt, amikor odakerülnek” – zárta gondolatát.

Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB) Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB)
Borítókép: Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB)

További tartalmak