Montoya-sisakkal versenyez Russell – elárulta az okát

Több versenyző is kihasználta évi két változtatási lehetőségét, és különleges sisakfestéssel vág neki az 1000. F1-es versenynek Kínában. George Russell csapata korábbi fenegyereke előtt tiszteleg.

George Russell különleges Montoya-sisakja (Fotó: George Russell/Twitter)

A versenyzőket ugyan szabály kötelezi arra, hogy könnyű azonosításuk érdekében (ezt még a glória előtt vezették be...) a teljes szezont azonos sisakdizájnnal teljesítsék, évi két lehetőségük azért van arra, hogy jelentősen eltérjenek a megszokott festéstől. E lehetőséggel Kínában többen is élnek annak köszönhetően, hogy a mostani lesz a Forma–1 történetének 1000. versenye.


Az egyik legérdekesebb változtatást az újonc George Russelltől láthatjuk, aki nemes egyszerűséggel megfelezte fejvédőjét, hogy tisztelegjen a Williams korábbi sztárja, Juan Pablo Montoya előtt.  Sisakjának jobb oldala egy az egyben a kolumbiai sisakfestését idézi, ennek oka pedig, hogy Russell már gokartosként is hasonló mintával versenyzett – igaz, sokáig mit sem tudott arról, hogy honnan az ihlet…
A gokartos sisak színében még eltért, mintájában viszont ugyancsak Montoyáét idézte A gokartos sisak színében még eltért, mintájában viszont ugyancsak Montoyáét idézte


„Amikor elkezdtem gokartozni, lemásoltam a bátyám sisakfestését, mivel előtte ő is gokartozott. És azt a dizájnt Montoya sisakja inspirálta. Úgy döntöttem, egészen klassz lenne” – nyilatkozta Russell, aki közösségi oldalán a gokartos sisakjáról is tett közzé fotókat, hozzáfűzve: „A legelső gokartos sisakom egy az egyben másolata volt a bátyám sisakjának, és csak nyolc évvel később jöttem rá arra, hogy ezt a dizájnt a Williams-legenda, Juan Pablo Montoya sisakja inspirálta.”


Russell szerencsés egybeesésnek tartja, hogy jelenleg ő is a Williamst erősíti, ahogyan 2001 és 2004 között Montoya is. „Ez abból az időből származik, amikor Montoya a Williamsnél volt. Ő egyfajta legendája a Williamsnek, és az egyik kedvenc F1-es versenyzőm a sportág történetéből. Ő olyan karakter volt, úgy viszonyult a versenyzéshez, hogy igazán élvezetes volt nézni. Emiatt úgy gondoltam, szép lenne, ha erre a hétvégére felezném a sisakomat. Összesen egyszer találkoztam vele, tavaly. De remélem, hogy tetszeni fog neki a sisak.”
George Russell különleges Montoya-sisakja (Fotó: George Russell/Twitter) George Russell különleges Montoya-sisakja (Fotó: George Russell/Twitter)George Russell különleges Montoya-sisakja (Fotó: George Russell/Twitter) George Russell különleges Montoya-sisakja (Fotó: George Russell/Twitter)George Russell különleges Montoya-sisakja (Fotó: George Russell/Twitter) George Russell különleges Montoya-sisakja (Fotó: George Russell/Twitter)


Russellen kívül Romain Grosjean és Sergio Pérez is jelezte, hogy új sisakkal áll elő, Alexander Albon Thaiföld első és az érkezéséig egyetlen F1-es versenyzője, Bira hercege előtt tiszteleg az övével, de többek között a Renault versenyzői is különleges fejvédőkkel készülnek a hétvégére.


Romain Grosjean már meg is mutatta a fejvédőjét: