A Haas megerősíti vezetőszárnyait

A Haas reméli, holnapra sikerül megerősíteni az autók vezetőszárnyait, miután a második kínai szabadedzésen is problémáik adódtak. Ami a folytatást illeti, Bakura már komolyabb megoldást ígérnek.

Romain Grosjean (Fotó: XPB)

Romain Grosjeant a bahreini első szabadedzésen is szárnyproblémák hátráltatták, akkor azonban a csapat még azt gondolta, a gond egyszeri, a mai második edzésen viszont a franciának ismét meggyűlt a baja az elemmel. Ezt látva a csapat úgy döntött, az éjszaka folyamán megerősíti az első szárnyakat, hogy azok ne törjenek meg a folytatásban.


A folytatásban aztán komolyabb, állandó megoldással állnának elő. „Bahreinben volt egy hasonló jellegű problémánk” – kezdte a csapatvezető, Günther Steiner. „A törés ugyanolyan volt. Megnézzük, miért történhetett, és remélhetőleg holnapra rendben leszünk. Megerősítjük őket” – tette hozzá.
Günther Steiner (Fotó: XPB) Günther Steiner (Fotó: XPB)


„Elég pótalkatrészünk van, szóval ezzel nem lehet gond. Egyelőre csak azt nem tudjuk, mi volt az oka ennek. Még nem találtuk meg a probléma forrását. De mint mondtam, vetni fogunk rá egy pillantást. Most ki kell javítanunk, aztán pedig mélyebbre kell ásnunk, hogy megtaláljuk a probléma gyökerét, hogy kiderüljön, hogyan javíthatjuk hosszabb távon” – magyarázta.


Noha az eddigi eredményekkel nincsenek megelégedve, a szárnyak hibáitól eltekintve a megbízhatóságot nézve a Haasnak nem voltak komoly gondjai az első két hétvégén. „A hibák mindig bosszantóak. Más alkatrészekkel viszont nem volt gond eddig az év során. Ilyen dolgok sajnos történnek, nekünk pedig meg kell oldanunk őket. Bahreinben azt hittük, egyszeri, aztán kiderült, hogy nem. Dolgozunk, hogy tartós megoldást találjunk” – hangsúlyozta.


A meghibásodás kapcsán Grosjean elmondta, a szárny állapota a kör során folyamatosan romlott, majd végül az elem teljesen tönkrement. „Már az első kanyarban megtört, szóval végig hatással volt az autóra. A 13-as kanyarban már komoly gond volt belőle. Próbáljuk könnyíteni az autót, és néha átlépjük a határt. De lehet, most más a gond. Nem tudom, nem vagyok mérnök. Befejeztem az edzést, és arra figyeltem, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsam. Nem aggódom, mert a srácok meg szokták oldani ezeket a problémákat. Az autó rendben lesz” – mondta a francia.
Romain Grosjean (Fotó: XPB) Romain Grosjean (Fotó: XPB)