Az utolsók öröme: most jobb a Williams!

Bár továbbra is a mezőny végén állnak, a kínai szabadedzések után elégedettek voltak a Williams versenyzői. Robert Kubica örül, hogy néhány változtatásnak köszönhetően autója most teljesen másként viselkedett, George Russell pedig elhintette, pár új alkatrész is segített rajtuk.

Robert Kubica (Fotó: XPB)

Az ausztrál és a bahreini hétvégéhez hasonlóan Kínában is a Williams kettőse zárta az eredménylistát a pénteki edzésnapon, ezúttal viszont a tapasztalt Robert Kubica és az újonc George Russell sem kilátástalan helyzetről, hanem felvillanó reménysugarakról beszélt. Kubica kiemelte, néhány az FW42-esen elvégzett változtatásnak köszönhetően most más az autó kezelhetősége.


„Az autó érzésre más, mint az előző két hétvégén volt” – kezdte a lengyel. „Ez pedig egy jó jel. Most ki kell elemeznünk az adatokat, és majd meglátjuk, mit kell tennünk, az egyensúly ugyanis ezúttal teljesen más, mint eddig volt” – tette hozzá.
Robert Kubica (Fotó: XPB) Robert Kubica (Fotó: XPB)


„Csak végrehajtottunk pár változtatást, hogy jobban megértsük az autót. Nem arról van szó, hogy komoly újítások érkeztek. Csak megváltoztattunk valamit az autó karakterisztikáján, és úgy tűnik, erre megfelelően reagált. Itt könnyen alulkormányzott lehet az autó, szóval most várnunk kell, és majd meglátjuk, hogyan alakul a folytatás” – magyarázta.


A csapattárs eközben arról beszélt, bár jelentős fejlesztések nem érkeztek, az autó azért átesett egy kisebbfajta frissítésen. „Van néhány pozitívuma a mai napnak. A hosszabb távú tempónk eléggé tisztességes volt a Racing Pointhoz képest. Egyértelműnek tűnik, hogy csapaként közelebb kerültünk, szóval, ismét mondom, ez pozitív. A megfelelő irányba haladunk” – nyilatkozta a fiatal pilóta, akitől megkérdezték, az új elemek, vagy az autó jobb megértése segített-e többet.


„Van néhány apróbb újításunk. Én azt mondanám, mindkettő segített. Mindenki megértette már a versenyautóját, mi viszont szerintem eddig nem tudtuk úgy optimalizálni, mint a többiek az előző két hétvége során. Szóval, szerintem mi most kezdünk egy kicsivel többet kihozni belőle” – zárta gondolatát.
George Russell (Fotó: XPB) George Russell (Fotó: XPB)